Shopping Cart

Neodymium magneten veilig gebruiken

Je sterke magneet van Neodymium op een veilige manier thuis of op het werk gebruiken

Neodymium magneten zijn de sterkste magneten die te krijgen zijn. Om die veilig te gebruiken hebben we dit veiligheidsblad ontwikkeld.

Inslikken

Kinderen kunnen kleine magneetjes inslikken, wat natuurlijk gevaar oplevert.
Indien meerdere magneten worden ingeslikt, kunnen deze in de darm blijven vastzitten en daarmee gevaarlijk zijn.

Afsplinteren of breken

Het is belangrijk te weten dat Neodymium magneten grote aantrekkingskracht hebben. Daardoor kunnen afzonderlijke magneetjes afsplinteren of breken wanneer ze met kracht naar elkaar toegetrokken worden. Wij geven hierop geen garantie. Dit is namelijk niet te voorkomen wanneer hier niet speciaal op wordt gelet.

Elektrische geleidbaarheid

Magneten zijn vervaardigd uit metaal en geleiden elektriciteit. Kinderen kunnen proberen magneten in het stopcontact te steken. Pas dus op met kleine magneten. Plaats zo nodig kinderbeschermers voor de contactpunten.

Pacemakers

Kleine magneten zullen in de meeste gevallen geen invloed hebben op pacemakers. Houdt echter altijd uw pacemaker in de gaten. Als deze in de test stand geschakeld wordt kan dit gevolgen voor uw gezondheid hebben.

Magnetisch veld

Het magnetisch veld van kleine neodymium magneten is gering. Het gebruik dicht in de buurt van elektrische apparatuur is voor eigen risico.

Nikkelallegie

Veel van de magneten beschikken over een coating dat nikkel bevat. Mensen met een nikkel-allergie kunnen een reactie vertonen.

Veiligheid

Neodmium magneten kunnen zeer sterk zijn. Let er op dat de aantrekkingskracht onderling dus ook enorm kan zijn. Pas op voor je vingers bij het vasthouden en van elkaar verwijderen van de magneten.

Brandgevaar

Ga niet zelf de magneten mechanisch bewerken. Er in boren is gevaarlijk, doordat door de warmte het boorstof kan ontvlammen.

Oxidatie

De magneten zijn voorzien van een beschermlaag dat roesten tegengaat. Echter zijn de magneten niet voor buitengebruik geschikt. De magneten zullen gaan oxideren en uiteindelijk uiteenvallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ONZE WINKEL IN EDE

is iedere werkdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GRATIS RETOURNEREN

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank