Neodymium magneten veilig gebruiken

Magneet Magneetjes Neodymium magnet magneetjeswinkel

Neodymium magneten veilig gebruiken

Je magneet van Neodymium op een veilige manier gebruiken

Neodymium magneten zijn de sterkste magneten die te krijgen zijn. Om die veilig te gebruiken hebben we dit veiligheidsblad ontwikkeld.

Neodymium magnetenInslikken

Kinderen kunnen kleine magneetjes inslikken, wat natuurlijk gevaar oplevert.
Indien meerdere magneten worden ingeslikt, kunnen deze in de darm blijven vastzitten en daarmee gevaarlijk zijn.

Elektrische geleidbaarheid

Magneten zijn vervaardigd uit metaal en geleiden elektriciteit. Kinderen kunnen proberen magneten in het stopcontact te steken. Pas dus op met kleine magneten. Plaats zo nodig kinderbeschermers voor de contactpunten.

Magneet Neodymium Mini Max 7640161861961Pacemakers

Kleine magneten zullen in de meeste gevallen geen invloed hebben op pacemakers. Houdt echter altijd uw pacemaker in de gaten. Als deze in de test stand geschakeld wordt kan dit gevolgen voor uw gezondheid hebben.

Magnetisch veld

Het magnetisch veld van kleine neodymium magneten is gering. Het gebruik dicht in de buurt van elektrische apparatuur is voor eigen risico.

Nikkelallegie

Veel van de magneten beschikken over een coating dat nikkel bevat. Mensen met een nikkel-allergie kunnen een reactie vertonen.

SupermagneetVeiligheid

Neodmium magneten kunnen zeer sterk zijn. Let er op dat de aantrekkingskracht onderling dus ook enorm kan zijn. Pas op voor je vingers bij het vasthouden en van elkaar verwijderen van de magneten.

Brandgevaar

Ga niet zelf de magneten mechanisch bewerken. Er in boren is gevaarlijk, doordat door de warmte het boorstof kan ontvlammen.

Oxidatie

De magneten zijn voorzien van een beschermlaag dat roesten tegengaat. Echter zijn de magneten niet voor buitengebruik geschikt. De magneten zullen gaan oxideren en uiteindelijk uiteenvallen.

Naar de winkel

Trefwoorden