\n\n\n
Shopping Cart

Neodymium magneten veilig gebruiken

Belangrijke info over Neodymium magneten

Neodymium magneten zijn de sterkste magneten die te krijgen zijn. Om die veilig te gebruiken hebben we dit veiligheidsblad ontwikkeld.

Afsplinteren of breken

Het is belangrijk te weten dat Neodymium magneten grote aantrekkingskracht hebben. Daardoor kunnen afzonderlijke magneetjes afsplinteren of breken wanneer ze met kracht naar elkaar toegetrokken worden. Wij geven hierop geen garantie. Dit is namelijk niet te voorkomen wanneer hier niet speciaal op wordt gelet.

Brandgevaar

Ga niet zelf de magneten mechanisch bewerken. Er in boren is gevaarlijk, doordat door de warmte het boorstof kan ontvlammen.

Elektrische geleidbaarheid

Magneten zijn vervaardigd uit metaal en geleiden elektriciteit. Kinderen kunnen proberen magneten in het stopcontact te steken. Pas dus op met kleine magneten. Plaats zo nodig kinderbeschermers voor de contactpunten.

Inslikken

Kinderen kunnen kleine magneetjes inslikken, wat natuurlijk gevaar oplevert.
Indien meerdere magneten worden ingeslikt, kunnen deze in de darm blijven vastzitten en daarmee gevaarlijk zijn.

Nikkelallegie

Veel van de magneten beschikken over een coating dat nikkel bevat. Mensen met een nikkel-allergie kunnen een reactie vertonen.

Magnetisch veld

Het magnetisch veld van kleine neodymium magneten is gering. Het gebruik dicht in de buurt van elektrische apparatuur is voor eigen risico.

Oxidatie

De magneten zijn voorzien van een beschermlaag dat roesten tegengaat. Echter zijn de magneten niet voor buitengebruik geschikt. De magneten zullen gaan oxideren en uiteindelijk uiteenvallen.

Pacemakers

Kleine magneten zullen in de meeste gevallen geen invloed hebben op pacemakers. Houdt echter altijd uw pacemaker in de gaten. Als deze in de test stand geschakeld wordt kan dit gevolgen voor uw gezondheid hebben.

Veiligheid

Neodmium magneten kunnen zeer sterk zijn. Let er op dat de aantrekkingskracht onderling dus ook enorm kan zijn. Pas op voor je vingers bij het vasthouden en van elkaar verwijderen van de magneten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank