Shopping Cart

Neodymium magneten veilig gebruiken

Magneten kopen, voor magneetjes moet je bij MagneetjesWinkel.nl zijn!

Belangrijke info over Neodymium magneten

Wil je magneten kopen van Neodymium? Neodymium magneten zijn de sterkste magneten die te krijgen zijn. Om die veilig te gebruiken hebben we dit veiligheidsblad ontwikkeld.

Het is belangrijk dat je magneten van Neodymium op een veilige manier gebruikt. Dat heeft te maken met de grote kracht die deze sterke magneten hebben. In dit veiligheidsblad geven we je de meest recente informatie en deze werken we regelmatig bij.

Zijn Neodymium magneten gevaarlijk?

Het is belangrijk te weten dat Neodymium magneten grote aantrekkingskracht hebben. Daardoor kunnen afzonderlijke magneetjes afsplinteren of breken wanneer ze met kracht naar elkaar toegetrokken worden.

Wij geven hierop geen garantie. Dit is namelijk niet te voorkomen wanneer hier niet speciaal op wordt gelet.

Is Neodymium brandgevaarlijk?

Ga niet zelf de magneten mechanisch bewerken. Er in boren is gevaarlijk, doordat door de warmte het boorstof kan ontvlammen.

Elektrische geleidbaarheid

Magneten geleiden elektriciteit. Kinderen kunnen proberen magneten in het stopcontact te steken. Pas dus op met kleine magneten. Plaats zo nodig kinderbeschermers voor de contactpunten.

Inslikken

Kinderen kunnen kleine magneetjes inslikken, wat natuurlijk gevaar oplevert.
Indien meerdere magneten worden ingeslikt, kunnen deze in de darm blijven vastzitten en daarmee gevaarlijk zijn. Waarschuw direct de huisarts wanneer dit gebeurt.

Kun je een allergische reactie krijgen van Neodymium?

Veel van de magneten beschikken over een coating dat nikkel bevat. Mensen met een nikkel-allergie kunnen een reactie vertonen.

Magnetisch veld

Het magnetisch veld van kleine neodymium magneten is gering. Het gebruik dicht in de buurt van elektrische apparatuur is voor eigen risico.

Kunnen magneten van Neodymium oxideren?

De magneten zijn voorzien van een beschermlaag dat roesten tegengaat. Echter zijn de magneten niet voor buitengebruik geschikt. De magneten zullen gaan oxideren en uiteindelijk uiteenvallen.

Zijn Neodymium magneten gevaarlijk voor pacemaker dragers? 

Kleine magneten zullen in de meeste gevallen geen invloed hebben op pacemakers. Houdt echter altijd uw pacemaker in de gaten. Als deze in de test stand geschakeld wordt kan dit gevolgen voor uw gezondheid hebben.

staafmagneet neodymium 5x25
staafmagneet zilver groen blauw neodymium 4 x 10 mm
ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank