Staafmagneten op elkaar gestapeld tot een verzameling staafmagneetjes

Staafmagneten

Staafmagneten, die cilindervormige krachtpatsers, zijn niet alleen een geliefd object onder modelbouwers, maar winnen ook gestaag aan populariteit in educatieve kringen. Leraren en leerlingen omarmen ze tijdens natuurkundelessen, waar de fascinatie voor de geheimen van het magnetisme tot leven komt. Deze magneten, bekend om hun mystieke aantrekkingskracht, betoveren kinderen urenlang, vooral wanneer ze worden gecombineerd met kogelmagneten.

De toepassingen van staafmagneten reiken echter verder dan het klaslokaal of de hobbykamer. In de professionele wereld van kantoren maken deze magneten een opmars. Ze zijn een favoriete keuze voor het bevestigen van notities of documenten op magneetborden en whiteboards, dankzij hun indrukwekkende magnetische kracht. Bovendien lenen cilindermagneten zich uitstekend voor gebruik op oppervlakken behandeld met magneetverf.

Het gebruik van magneten biedt een fantastische manier om structuur aan te brengen en zaken te organiseren, ongeacht de setting. Of je nu thuis bent, op school of op kantoor, de veelzijdigheid van staafmagneten opent een wereld aan organisatiemogelijkheden. Laat je dus inspireren door deze handige hulpmiddelen en ontdek zelf de eindeloze toepassingen.

Staafmagneet kopen

Staafmagneten zijn onmisbaar in verschillende situaties en omgevingen. Van het onderwijs tot aan de hobbykamer, deze veelzijdige magneten bieden een wereld aan mogelijkheden. Of je nu een fervent modelbouwer bent, een leraar die natuurkundige concepten wilt verduidelijken, of gewoon iemand die thuis orde op zaken wil stellen; staafmagneten komen altijd van pas.

De kracht van staafmagneten

Staafmagneten staan bekend om hun sterke magnetische kracht. Ze zijn ideaal voor gebruik op magneetborden en whiteboards, maar ook op oppervlakken behandeld met magneetverf. Hun cilindervormige ontwerp maakt ze uitermate geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Van het ophangen van notities en foto’s tot het bouwen van complexe modellen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Creatief met staafmagneten

Niet alleen in het onderwijs of op kantoor, maar ook thuis bieden staafmagneten een uitkomst. Ze helpen bij het organiseren van kleine voorwerpen of het creëren van innovatieve decoraties. Combineer staafmagneten met kogelmagneten en ontdek de fascinerende wereld van magnetisme. Kinderen en volwassenen kunnen urenlang experimenteren en leren over de aantrekkings- en afstotingskrachten van magneten. Staafmagneten zijn niet alleen praktisch, maar ook inspirerend. Ze nodigen uit tot het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het bedenken van creatieve oplossingen. Of je nu een project voor school voorbereidt, je werkplek organiseert of gewoon op zoek bent naar een manier om je creativiteit de vrije loop te laten; staafmagneten bieden een wereld aan mogelijkheden. Ontdek vandaag nog wat je allemaal kunt doen met deze veelzijdige magneten! De staafmagneet kenmerkt zich door zijn langwerpige ronde vorm, waarbij de lengte groter is dan de diameter. In onze magneten shop ontdek je een scala aan doorsnedes en lengtes. Als je een magneet nodig hebt waarbij de hoogte en diameter gelijk zijn of de diameter iets kleiner is, neem dan een kijkje bij onze schijfmagneten.

Hoe sterk is een staafmagneet?

De kracht van een staafmagneet wordt bepaald door de grootte. We hebben de houdkracht van onze staafmagneten voor je uitgerekend. Benieuwd naar het verschil tussen houdkracht en schuifkracht? Ontdek alles op onze informatieve pagina.

Waarvoor worden staafmagneten gebruikt?

Staafmagneten zijn veelzijdig en komen van pas bij verschillende toepassingen:
  • Omdat een staafmagneet makkelijker vast te houden is dan een platte schijfmagneet, zie je ze vaak terug op whiteboards en magneetborden.
  • Ze zijn ideaal in situaties waarbij een bepaalde afstand overbrugd moet worden. Bovendien kun je staafmagneten eenvoudig lijmen, wat het mogelijk maakt meerdere staven aan elkaar te bevestigen.
  • Ook als magnetisch speelgoed zijn ze populair, in combinatie met Neocubes of losse kogelmagneetjes.

Wat je moet weten over staafmagneten

Als je een staafmagneet doormidden breekt, ontstaan er twee nieuwe magneten, elk met een eigen noord- en zuidpool. Het is dus onmogelijk om de polen binnen een staafmagneet van elkaar te scheiden. Verder is een langwerpige magneet het sterkst aan de uiteinden en heeft deze in het midden bijna geen magnetische aantrekkingskracht. Dit fenomeen ontstaat doordat de magnetische veldlijnen daar samenkomen. Wil je meer leren over magnetische velden? Wij bieden je de nodige informatie.

Magneet kopen bij MagneetjesWinkel.nl

Een magneet kopen kan soms verwarrend zijn, zeker als je niet zeker weet welke magneet het meest geschikt is voor jouw doel. In onze gids voor het kopen van magneten vind je hulp om de juiste keuze te maken. Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je met deskundig advies verder te helpen.

Neodymium trekkracht per staafmagneet:

Maat Trekkracht N-Waarde
2x3mm 160 gram N35
3x6mm 400 gram N48
3x10mm 390 gram N45
4x7mm 670 gram N45
4×12.5mm 660 gram N42
5x10mm 1,1 kilo N48
5x25mm 1 kilo N45
5x25mm 1 kilo N45
6x8mm 1,6 kilo N48
6x8mm 1,6 kilo N48
6x10mm 1,4 kilo N40
Staafmagneet 4mm x 25mm
Staafmagneten die op een kogelmagneet zijn geplaatst