Kogelmagneten

Kogelmagneten

Ontdek ons assortiment kogelmagneten

Welkom! Hier vind je een uitgebreide selectie kogelmagneten, zorgvuldig vervaardigd uit Neodymium en afgewerkt met een laagje nikkel. Ons aanbod omvat diverse formaten, met diameters van 3, 5, 6, 8 en 10 mm, om aan al je behoeften te voldoen.

Het is belangrijk om te weten dat Neodymium magneten niet ontworpen zijn om hard tegen elkaar aan te botsen. Door de impact kan de beschermende nikkellaag snel beschadigen. Dit maakt ze minder ideaal voor constructiedoeleinden, in tegenstelling tot magneetballetjes zoals Neocubes, die beter geschikt zijn voor dit type gebruik. De reden hiervoor ligt in de kracht van de magneten; bij kogelmagneten is deze simpelweg te sterk.

Voor wie op zoek is naar magneten voor op glasborden, zijn onze grotere kogelmagneten, zoals de 10mm versie, een perfecte keuze. Ze bieden niet alleen de nodige houvast, maar voegen ook een stijlvol element toe aan elk glasbord.

Duik in ons assortiment en ontdek de veelzijdigheid van onze magneten. Ze zijn meer dan alleen maar magneten; het zijn tools die je helpen bij het organiseren, presenteren en versieren.

Kogelmagneten

Kogelmagneten zijn een fascinerend onderwerp voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van magnetisme. Deze kleine, maar krachtige objecten hebben een breed scala aan toepassingen, van educatieve projecten tot creatieve kunstwerken. Vervaardigd uit Neodymium, staan ze bekend om hun indrukwekkende magnetische kracht ondanks hun bescheiden formaat. Beschikbaar in verschillende maten, van 3 tot 10 mm in doorsnede, bieden kogelmagneten een veelzijdigheid die hen geschikt maakt voor diverse doeleinden.Wat zijn kogelmagneten?

Kogelmagneten zijn kleine, bolvormige magneten die vaak worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen. Van het creëren van unieke sieraden tot het bouwen van complexe structuren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze magneten zijn bijzonder omdat ze, ondanks hun kleine formaat, een aanzienlijke magnetische kracht bezitten.

Verschillende soorten en maten

Kogelmagneten komen in diverse maten en zijn daardoor geschikt voor verschillende doeleinden. Hier zijn enkele populaire varianten:

 • Neodymium kogelmagneten: Deze zijn ideaal voor gebruik op magneetborden of voor educatieve doeleinden, waarbij de kracht van magnetisme gedemonstreerd wordt.
 • Staalkogels: Hoewel deze niet magnetisch zijn, worden ze vaak in combinatie met magneten gebruikt voor constructies of artistieke creaties.

Voordelen van kogelmagneten

 • Sterk: Ondanks hun kleine formaat zijn ze ongelooflijk krachtig.
 • Veelzijdig: Geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van educatief tot creatief.
 • Duurzaam: Vervaardigd uit Neodymium, bekend om zijn duurzaamheid en sterke magnetische eigenschappen.

Toepassingen van deze bolmagneten

De toepassingen van de balvormige magneten zijn zeer divers. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Creatieve projecten en kunst

  • Sieraden maken: Creëer unieke, magnetische sieraden die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel.
  • Sculpturen: Bouw intrigerende sculpturen die de wetten van de zwaartekracht tarten.

  Educatieve toepassingen

  • Wetenschappelijke experimenten: Demonstreer de principes van magnetisme op een interactieve manier.
  • Leermiddelen: Gebruik de bolvormige magneten als hulpmiddelen bij het onderwijzen van wiskunde en geometrie door vormen en patronen te creëren.

  Praktisch gebruik in het dagelijks leven

  • Organisatiehulpmiddelen: Houd notities en herinneringen in zicht met magnetische borden.
  • DIY-projecten: Voeg een magnetische sluiting toe aan handgemaakte tassen of portemonnees.

Waar moet je op letten?

Bij het gebruik van deze magneten zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden:

 • Veiligheid: Vanwege hun kleine formaat kunnen kogelmagneten een verstikkingsgevaar vormen. Het is belangrijk om ze buiten het bereik van kleine kinderen te houden.
 • Beschadiging: De nikkellaag van kogelmagneten kan beschadigen als ze hard tegen elkaar of tegen harde oppervlakken botsen.
 • Kracht: Onderschat nooit de kracht van Neodymium magneten. Zorg ervoor dat je vingers niet bekneld raken.

Jouw bron voor kogelmagneten

Bij MagneetjesWinkel.nl begrijpen we de fascinatie voor magneten en bieden we een uitgebreid assortiment aan om aan jouw behoeften te voldoen. Of je nu een hobbyist, kunstenaar, leraar of gewoon nieuwsgierig bent, je vindt bij ons de perfecte magneet voor jouw project. Ontdek zelf hoe magneten een wereld van mogelijkheden kunnen openen.

Bij MagneetjesWinkel.nl staan we klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte magneet voor jouw project. Met een breed assortiment, scherpe prijzen en deskundig advies zijn we jouw partner in alles wat met magneten te maken heeft. Ontdek het zelf en laat je inspireren door de kracht van magnetisme!

Kogelmagneten in alle maten bij MagneetjesWinkel.nl
Kogelmagneten kopen bij MagneetjesWinkel.nl