Verzameling benodigdheden voor magneetverf

Magneetverf

Magneetverf is niet zomaar een verf; het is een innovatie die de manier waarop we denken over onze muren en ruimtes transformeert.

Stel je voor dat je elk oppervlak kunt omtoveren tot een plek waar je notities, foto’s of zelfs kunstwerken met magneten kunt bevestigen.

Dat is de magie van magneetverf. Het biedt oneindige mogelijkheden om je ruimte persoonlijk en functioneel te maken. Of je nu een creatieve muur in de kinderkamer wilt, een praktisch planbord in de keuken, of een inspirerende moodboard in je thuiskantoor; magneetverf maakt het mogelijk.

En het mooie is, je hoeft geen professional te zijn om met deze verf aan de slag te gaan. Met het juiste advies en de juiste materialen kan iedereen een magnetisch meesterwerk creëren.

 • Magneetverf verfpakket met alle benodigdheden voor magneetverf

  Magneetverf verfpakket

  Handig: complete set magneetverf met alle materialen die je nodig hebt om je klus succesvol te klaren.

  Voordelige verzending van € 6,90 via pakketdienst

  32,8542,85
  Ja, deze wil ik! Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Pot van een liter Magneetverf MagPaint

  Magneetverf MagPaint

  Magneetverf van MagPaint maakt van ieder oppervlakte een magnetisch wonder! In 500 ml en 1 liter verkrijgbaar.
  De verf in meerdere lagen aanbrengen.

  500 ml is voor 1 m² magneet-oppervlakte.
  1 liter is voor 2 m² magneet-oppervlakte.

  Let op! De magneetverf is niet magnetisch, maar laten magneten op de ondergrond kleven.

  Voordelige verzending via pakketpost € 6,90

  21,9031,90
  Ja, deze wil ik! Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Rol schilderstape voor kwetsbare ondergronden

  Afplaktape voor kwetsbare ondergronden

  Speciaal alplaktape voor kwetsbare ondergronden. 50 meter op een rol, 25 mm breed.

  Voordelige verzending via brievenbusdoosje € 4,90

  9,90
 • Klein vilt verfrolletje van Anza

  Anza viltrollertje 10 cm

  Anza viltrollertje voor een glad resultaat. Breedte 10 cm.

  Voordelige verzending via briefpost € 2,90

  3,65
 • Afdekfolie tegen verfspatten

  Afdekfolie 4 x 5 meter (dun)

  Dun afdekfolie, 4 x 5 meter

  Voordelige verzending via brievenbusdoosje € 4,90

  1,75
 • Groen verfbakje om verf te rollen

  Verfbakje 30 cm

  Verfbakje voor lakrolhouders van maximaal 10 cm breed

  Voordelige verzending via pakketdienst € 6,90

  1,90
 • Verfbeugel met groen handvat

  Verfrolbeugel 10 cm

  Losse verfrolbeugel, geschikt voor onze rollers voor magneetverf.

  Voordelige verzending via pakketdienst € 6,90

  1,95
 • Klein plat kwastje met blauwe steel

  Wegwerpkwastje plat – 3 cm

  Handig plat wegwerpkwastje van ongeveer 3 cm breed.

  1,70

Magnetische verf kopen

Magneetverf geeft je de mogelijkheden vrijwel iedere ondergrond geschikt te maken voor het gebruik van je sterke magneten. Of je nou denkt aan een magnetisch schoolbord of je wilt een volledige wand geschikt maken voor je magnetische plannen, het is allemaal mogelijk! We verkopen alles wat je klus nodig hebt, van de juiste rollertjes tot een compleet DIY verfpakket aan toe. Dat maakt je klus nog gemakkelijker te klaren!

Waarom magneetverf kopen?

 • Veelzijdigheid: Van kantoren tot keukens en kinderkamers, magneetverf is overal inzetbaar.
 • Eenvoudige toepassing: Met de juiste voorbereiding en materialen is het aanbrengen van magneetverf een fluitje van een cent.
 • Creativiteit: Biedt een unieke manier om je ruimte persoonlijk en functioneel te maken.

De magie van magneetverf

Als je aan de slag gaat wil je natuurlijk ook graag de juiste rollers en andere verfgereedschappen gebruiken. Want wie met verf aan de slag gaat heeft het halve werk met het juiste materialen. Daarom hebben we ook in het assortiment de juiste rollers, bakjes, houders en afplaktape voor je opgenomen. Zo kun je alles gemakkelijk mee bestellen en weet je zeker dat je met de juiste spulletjes je klus tot een succes maakt.

Tip: hoe meer lagen verf je aanbrengt, hoe sterker de ondergrond wordt. Meer lagen betekent dus een betere hechting van je magneten. Breng tenminste drie lagen aan.

De magie van magneetverf ervaar je natuurlijk pas echt als je klaar bent met de klus. Na de laatste laag kun je misschien haast niet wachten tot je de magneten kunt gaan gebruiken. Toch kun je het beste nog 24 uur de opgebrachte verf laten drogen. Dan zijn de meeste vluchtige stoffen wel uit de ondergrond verdampt en kun je zonder problemen je magnetische muur of magneetbord testen.

Gebruik voor het testen sterke Neodymium magneten die we in onze webshop leveren. Dan weet je zeker dat je juiste kwaliteit en sterkte gebruikt en dat je magneten niet zomaar weer van het oppervlakte afglijden. Vraag hiervoor gerust ons advies!

Kleur over magneetverf?

De magneetverf is bedoeld om over te schilderen in een kleur die je zelf kiest. Sommige klanten willen graag de grijze kleur van de verf behouden. Dat kan natuurlijk, maar het is wel goed te weten dat door het metaalpoeder in de verf een bepaald effect achterblijft. Dat zie je vooral wanneer het licht langs het oppervlakte valt. Dat noemen we strijklicht. Hierdoor ontstaat een reflecterend effect waarbij je het idee krijgt dat je de strepen in de verf blijft zien.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de verf in een mooie antraciet kleur grijs over te verven, die dicht komt bij de kleur van de verf. Dat geeft een mooie rubuuste indruk die erg goed past bij een industriële sfeer.

Tip: Koop een wasbare muurverf om de magnetische verf mee over te schilderen. Dat zorgt ervoor dat je de magnetische ondergrond ook eens met een sopje kunt afnemen als het door het gebruik wat smoezelig wordt.

Magneetverf opbrengen doe je het beste met een kortharige veloursroller. Wij kiezen hierbij voor een Anza-verfroller vanwege de uitstekende ervaringen met deze verfroller. Nog handiger is het complete verfpakket dat we speciaal hebben samengesteld. Hierin vind je werkelijk alles wat je nodig hebt en weet je zeker dat je de juiste materialen van een goede kwaliteit in huis haalt.

De juiste magneten kopen

Goede magneten voor dit doel zijn Neodymium magneten. Natuurlijk hebben we in de webshop ook de geschikte magneet voor magneetverf in het assortiment. Vrijwel elke sterke Neodymium magneet is geschikt voor je magneetmuur of magneetbord.

Wil je extra advies? Neem dan gewoon even contact met ons op.

Conclusie:

 • Een kortharige veloursroller is het beste om de verf aan te brengen. We adviseren Anza verfroller te gebruiken die je ook in de shop vindt.
 • Neem niet een te grote roller omdat de verf zwaar in gewicht is. Door het ultrafijne ijzerstof is het meestal te zwaar om een grote witroller te gebruiken.
 • Laat de verf tussen de lagen door minimaal 4 uur drogen.
 • Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe beter magneten op het oppervlakte blijven kleven.
 • Na de laatste laag laat je de verf minimaal 24 uur drogen voordat de verf wordt belast. Dit voorkomt zeker bij zeer sterke magneten dat de ondergrond nog niet goed is uitgehard en het metaalstof met de magneet losraakt.
 • Na 24 uur kun je ook eventueel nog een topkleur aanbrengen. Wat ook leuk is: breng schoolbordverf aan zodat je het oppervlakte met krijt kunt bewerken!

Kies voor kwaliteit en service

Bij MagneetjesWinkel.nl begrijpen we dat elk project uniek is. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige magneetverf, maar ook persoonlijk advies en ondersteuning. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of voor het eerst met magneetverf aan de slag gaat, we helpen je graag om van jouw project een succes te maken. Ontdek ons uitgebreide assortiment en laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden die magneetverf biedt. Magneetverf kopen doe je bij MagneetjesWinkel.nl, waar kwaliteit en service hand in hand gaan.

Meest gestelde vragen over magneetverf

1Is er magneetverf in het wit?

Nee, er bestaat eenvoudigweg geen magneetverf in het wit. Het klinkt misschien in deze tijd vreemd, maar het is technisch onmogelijk. Lees hier meer over magneetverf in het wit.

2Hoe maak je een magneetbord zelf?

Na het lezen van dit artikel over magneetverf, vraag je je af hoe je een magneetbord zelf maakt. We leggen het in dit aparte artikel over het zelf maken van een magneetbord precies uit.

3Wat is de beste magneetverf?

Een uitstekende magneetverf hebben wij gevonden in MagPaint magneetverf. Een heel goede magneetverf die je in drie lagen aanbrengt en je Neodymium magneten uitstekend vasthouden.

4Is er ook magnetische schoolbordverf?

Er is geen magnetische schoolbordverf uit één blik. Dit moet altijd een combinatie zijn van magneetverf en schoolbordverf over elkaar heen. Door het ijzerpoeder is de magnetische verf te hard om goed met krijt te beschrijven. Krijt heeft een brozere, matte ondergrond nodig om te kunnen hechten. Vandaar dat schoolbordverf later over de magneetverf heen geverfd kan worden.

Een magneetmuur vol met souvernirmagneten om reisherinneringen uit te stallen