Shopping Cart

Zaterdag 17 december zijn wij extra geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Wacht niet te lang met het bestellen voor de kerstdagen. De bezorgdiensten hebben het erg druk!

Super magneten

Sterke magneten kopen

De veelzijdigheid van magneten is enorm. Wie in onze webshop of in onze magnetenwinkel in Ede even rondkijkt ziet direct dat de toepassingen om super magneten te gebruiken enorm zijn. De vragen die we over magneten zijn daarom even veelzijdig. In dit artikel geven we antwoorden op vragen die we vaak terug zien komen.

Waarom kies ik een Neodymium magneet?

Een sterkere magneet dan een Neodymium magneet kun je niet vinden. Simpelweg omdat de grondstof Neodymium de sterkste magnetische kracht geeft. Zo sterk zelfs dat je op moet passen met het gebruik van (zeker de) grotere magneten. De aantrekkingskracht is enorm groot en daarbij geldt: hoe groter de magneet, hoe groter de kracht.

De voor- en nadelen van een Neodymium magneet

Voordelen

Sterker niet te koop
Mooi om te zien
Veelzijdige toepassing

Nadelen

Kracht kan gevaarlijk zijn
Broos (breekt snel)
Kan niet bewerkt (geboord e.d.) worden

Hoe sterk is een Neodymium magneet?

Hoe groter een Neodymium magneet is, hoe meer trekkracht de magneet aankan. Op de website van MagneetjesWinkel vind je daarom magneten die wel honderden kilo’s kunnen dragen. Vismagneten zijn zulke magneten, die voorzien van een oog en een sterk touw tot honderden kilo’s kunnen liften. 

Hoe werkt een Neodymium magneet?

Een Neodymium magneet bestaat uit neodymium, borium en ijzer. Door deze drie grondstoffen ontstaat er een krachtig veld dat goed bestand zijn tegen velden van weerstand. Hierdoor is de aanhechting van deze magneten de sterkste die te krijgen is. Een Neodymium magneet heeft een broze binnenzijde dat met een laagje nikkel is omgeven. Dat maakt de magneet wat beter stootvast en ziet het er fraai glimmend uit.

In wat voor kapotte apparaten kan ik magneten vinden?

In veel elektrische apparaten kun je sterke magneten vinden. Ben je op zoek naar magneten, zoek ze dan vooral in:

  • Dymano’s
  • Luidsprekers
  • Meetinstrumenten (met wijzers)
  • Beeldbuizen
  • Harde schijven

Magneetjes van Action zijn ook van goede kwaliteit?

Ook vragen veel van onze klanten antwoord op de vraag of magneetjes van Action van net zulke goede kwaliteit is als onze Neodymium magneten. Vooral geldt dat voor magneethaken en andere ophanghaken. In de winkels van prijsstunters zal je echter vrijwel nooit Neodymium magneten ontdekken. De gebruikte Action magneten zijn zwart. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van de veel goedkopere en minder krachtige ferriet grondstof. De draagkracht (trekkracht en schuifkracht) is niet te vergelijken met die van een Neodymium magneet.

Waar koop je de sterkste magneten?

Voor sterke Neodymium magneten moet je vanzelfsprekend bij de magnetenspecialist MagneetjesWinkel zijn. In de winkel in Ede kun je alle magneten testen en ervaren. Online en in de winkel vind je alle sterke magneten tegen voordelige prijzen en lage verzendkosten.

ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank