Shopping Cart

Magneetverf kopen

Magneetverf online kopen, waar let je op?

Wanneer je op deze pagina aangeland bent, ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar magneetverf. Een aantal jaren geleden nog best onbekend, tegenwoordig word je haast overstroomd door verschillende merken, kwaliteiten en verkoopkanalen. Er was zelfs korte tijd een magneetverf van Action in de schappen. Dat maakt het er allemaal niet overzichtelijker op. Daarom vragen wij het eens aan onze eigen verfspecialist, met ruim 25 jaar ervaring in de verfbranche. Waar moet je op letten wanneer je magneetverf wilt kopen. In dit artikel vind je het antwoord.

Waar ga je magneetverf voor gebruiken?

Welke magneetverf er aan je behoefte voldoet, zal sterk afhankelijk zijn van het doel waar je de verf voor wilt gaan gebruiken. Wat voor een oppervlakte wil je gaan verven en hoe groot moet het worden? Wil je het oppervlak in een kleur schilderen en wat ga je hiervoor gebruiken? Wat voor soort magneten wil je gaan gebruiken en wat ga je precies ophangen? Of wil je misschien een magnetisch schoolbord maken? Het zijn allemaal belangrijke vragen die je behoeftes duidelijk maken. Vervolgens kun je al veel beter een keuze maken voor welke magneetverf je het beste kunt kopen.

Magneetverf van zwart tot lichtgrijs

Wie even op internet heeft rondgesnuffeld, zal al snel gezien hebben dat de keuze uit de verschillende magneet-verven vooral lijkt te bestaan uit een verschil in kleur. Je ziet veel donkergrijze en zwarte magneetverf in de verschillende winkels aangeboden worden. Wat veel mensen niet weten is dat je door de kleur ook iets over de kwaliteit te weten komt. Het is namelijk zo dat hoe donkerder de magneetverf is, hoe goedkoper de grondstof die voor de magnetische aantrekkingskracht is gebruikt. Als je dat in een overzichtje zet, krijgt al snel meer zicht op de verschillende kwaliteiten.

Zwarte magneetverf

De goedkoopste grondstof voor magneetverf zorgt voor de zwarte magneetverf. Het ijzerstof dat zorgt voor de magnetische aantrekking van de magneten op de muur, is vrijwel zwart van kleur. Deze goedkope magneetverf wordt meestal verkocht in de kleinere flesjes of in halve liters. Ze zijn vooral bedoeld voor hobbymatige oplossingen en kleine vlakken. De kwaliteit laat meestal te wensen over.

(Donker) grijze magneetverf

Magneetverf op basis van magnetiet, een grijze grondstof. Deze magneetverf is van prima kwaliteit en geschikt voor Neodymium magneten. We adviseren deze kwaliteit te gebruiken op magneetborden tot ongeveer 1,5 á 2 m². Hierover heen kan ook goed een nieuwe laag gezet worden, zoals een schoolbordverf.

Middengrijze magneetverf

Er is maar één merk dat middengrijze magneetverf aanbiedt. Dat komt door een speciale uitvinding van een ijzer- vervangende en gecoate stof die gebruikt wordt om de magnetische werking van magneten mogelijk te maken. Het gaat om de professionele Magnetic Paint (Extra Strong). Wij adviseren deze magneetverf voor grotere oppervlakten en voor zwaardere toepassingen, zoals een planbord of scrumwand.

Zoals je ziet kan dit overzicht je al helpen bij het maken van een goede keuze. Magneetverf kopen in een bepaalde kleur zegt al iets over het doel waarvoor je het gebruikt. Hoewel het natuurlijk geen probleem is om de middengrijze Magnetic Paint te gebruiken op kleinere oppervlaktes. Prijs kan hierbij bepalend zijn, of toch de mate van aantrekkingskracht op de magneten. De Magnetic Paint (in de webshop vind je deze hier) is een professionele kwaliteit met extra kracht. Dit is gerealiseerd door tot wel 20% méér ijzervervangende stof toe te voegen dan dat je in de reguliere magneetverf aantreft. Dat maakt de aantrekkingskracht sterker. In theorie is het zo dat je hierdoor minder lagen hoeft op te brengen, dan wanneer je kiest voor een goedkoper alternatief. In theorie, zeggen wij, want je kiest waarschijnlijk juist voor de extra sterke variant omdat je ook een extra sterke aantrekkingskracht wilt bereiken.

Magnetverf kopen

Ga je magneetverf kopen? Kies voor MAGnificent Paint

Een lang verhaal kort maken? Wat ons betreft laat je de zwarte magneetverf links liggen. Dat is echt een kwaliteit waar je niet teveel van moet verwachten. En je wilt waarschijnlijk wel plezier van je werk hebben. Daarom hebben we voor ons assortiment gekozen voor het ontwikkelen van een eigen merk waar we trots op zijn.

MAGnificentPaint is de magneetverf die we zelf op de markt hebben gebracht. Een mooie kwaliteit donkergrijze magneetverf, die uitermate geschikt is voor de kleinere oppervlaktes tot ongeveer 1 á 2 m². Ideaal om in combinatie met schoolbordverf een magnetisch schoolbord te maken of een deel van de muur te behandelen. Deze verf wordt ook vaak gebruikt voor een magneetbord in de keuken en kan dan in principe rechtstreeks op een schone, droge en eerder met muurverf behandelde muur worden aangebracht. Deze kwaliteit magneetverf kopen is ook geen probleem voor gebruik in kinderkamers. De waterbasis verf is na droging volledig gifvrij. Deze kwaliteit magneetverf kun je ook prima gebruiken op een deurzijde, ook als deze al eerder geverfd is geweest. Wil je geen grijze deur? Dan kun je er heel gemakkelijk een nieuwe laag acryl houtverf in de gewenste kleur overheen zetten.

Conclusie

Ga je magneetverf kopen en zie je door de bomen het bos niet meer? Als je meer weet over de verschillen zal dat je helpen een goede keuze te maken. Kijk hierbij goed naar je eigen plannen. Wat ga je precies ermee doen en welk doel heeft het eindresultaat? Dat zal je helpen de juiste kwaliteit te kopen. Heb je vragen? Bel ons op 026-20 60 061 of stuur een bericht. Of maak gebruik van de chatfunctie in onze webshop. We helpen je graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank