Show Filters

Toont alle 6 resultaten

 • Vismagneet ferriet potmagneet verzinkt 80x18 60kg
  41,85 Ja, dit wil ik!
 • Vismagneet ferriet potmagneet verzinkt 80x18mm 90 kg
  69,85 Ja, dit wil ik!
 • Vismagneet D75-200kg
  123,80 Ja, dit wil ik!
 • Vismagneet D75-200kg
  73,85 Ja, dit wil ik!
 • vismagneet en dregmagneet voor magneetvissen tot 200 kg.
  196,00 Ja, dit wil ik!
 • Magneetvissen Touw voor vismagneet 15 meter 8 mm
Show Filters

Toont alle 6 resultaten

Magneten voor magneetvissen

Bij het kopen van magneten om te kunnen magneetvissen moet je op een paar dingen letten. We gaan je proberen zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van de juiste vismagneten.

Bij iedere vismagneet staat een houdkracht vermeld. De houdkracht is de kracht van de magneet loodrecht op het metaal. Je begrijpt dat wanneer je gaat magneetvissen de magneet echter vrijwel nooit loodrecht op het metaal terecht zal komen. Hierdoor is de kracht van de magneet op het oppervlakte dat je naar boven haalt veel kleiner.

De houdkracht van de magneet wil dus niet automatisch zeggen dat je hetzelfde gewicht zonder problemen naar de oever kunt trekken.

Heel belangrijk bij het magneetvissen is de veiligheid. Hierbij merken we met klem op dat het belangrijk is goed te weten wat je moet doen als je munitie opvist met een magneet. Laat in dit geval de magneet altijd aan de munitie zitten en bel direct de politie. Neem veilig afstand voordat de hulpdiensten komen. Neem de explosieven in geen enkel geval mee naar huis!

Meer veel gestelde vragen over magneetvissen

Magneetvissen, wat heb je nodig?

Voor het vissen met een magneet heb je natuurlijk een zware (Neodymium) magneet met een oogmoer nodig. Hier bevestig je een lang touw aan. Dit kan via een knoop of een karabijnhaak. Daarnaast zijn goede handschoenen zeer aanbevolen om te vingers te beschermen bij het verwijderen van de vismagneet, om te voorkomen dat je hand tussen de magneet en een groter voorwerp vast klemt. Een dreghaak kan een handig hulpmiddel zijn bij het aan wal hijsen van grotere objecten.

Welk touw voor magneetvissen?

We adviseren voor aan je vismagneet Multilon (PPM – polypropylene multifilament) touw aan. Multilon is soepel, gemakkelijk te knopen en blijft op het water drijven. Dit touw is ook zeer geschikt voor gebruik in het water, het neemt weinig water op en is slijtvast.

Is magneetvissen verboden?

Er geldt in Nederland geen landelijk verbod op magneetvissen in sloten, grachten, rivieren of plassen. Wel kunnen er plaatselijke verordeningen gelden, uitgegeven door de Burgermeester van woonplaatsen in Nederland, waar magneetvissers niet welkom zijn. Dit kan dan voor binnen- en buiten de bebouwde kom gelden.
Wil je gaan magneetvissen, dan kun je dus het beste bij de gemeente van die plaats informeren of er gebieden of plekken zijn waar je niet mag magneetvissen.

Het is wel verboden om in de buurt van kastelen te gaan magneetvissen. Dit is omdat er cultureel erfgoed in het water kan liggen. Dit mag je niet opvissen. Doe je dat wel (en je neemt het mee naar huis) dan is dit een strafbaar feit.

Lees ook: Magneetvissen, hoe werkt dat?