Shopping Cart

DIY-idee: Theeplank met potjes

Theeplank met potjes met magneetjes zijn de potjes vastgezet

Sanne's theepank met potjes

Soms komt een klant in onze winkel in Ede binnen met een bijzonder idee. Dan blijkt weer hoe breed toepasbaar magneten in het dagelijks leven zijn. Dit keer delen we het verhaal van Sanne’s theeplank met potjes: een gepersonaliseerd moederdagcadeau waarbij de glazen potjes met gedroogde thee niet zomaar van het blad mochten schuiven. Wij hadden daar vanzelfsprekend een oplossing voor! 

Het idee was een gepersonaliseerde theeplank met potjes te maken. Mooi om te zien en gemakkelijk in gebruik. Hiervoor is een keukensnijplank gebruikt die door Meesterslijpers in Amsterdam speciaal gegraveerd kan worden. (Bekijk het hier.) Tien glazen potjes met een houten deksel zorgen voor de keuze van tien gedroogde theesoorten. Een bijzonder cadeau voor de theeliefhebbers!

De oplossing voor een theeplank met potjes

Glazen potjes met magneetjes voor thee en kruiden
De geschikte glazen potjes werden gevonden bij Bol.com. Deze zijn mooi afgewerkt, hebben een afsluitbaar houten dekseltje dat ook nog eens perfect bij het houten blad past. (Bekijk de glazen potjes hier (Aff).Nu is het nog de bedoeling dat de glazen theepotjes niet gemakkelijk van het blad kunnen schuiven en hier hebben wij natuurlijk het juiste antwoord op.
magneten voor vastzetten potje

We kozen voor de zelfklevende schijfmagneet van 15 mm doorsnede en een hoogte van 2 mm. Deze mooie platte, maar sterke magneet kon perfect vastgezet worden op het houten blad. De 3M-lijm heeft even een aantal dagen nodig om een goede hechting te krijgen met het hout. Zo kan het goed tegen de tegenkracht als de potjes verwijderd worden.

Als tegenstuk op je glazen potje is een metalen plaatje gezet. Deze zijn 0,3 mm dik. Ideaal voor onder de glazen potjes. Als de thee-bewaarpotjes los op tafel worden gezet gaan ze hierdoor niet wiebelen.

De kracht is ruim voldoende om de glazen potjes gemakkelijk, zonder hard te trekken van de houten theeplank te pakken.

De tegenstukken zijn met onze Lijm voor Magneten van Pattex op de glazen potjes gelijmd. Na verlijmen kun je de lijm het beste ook weer even 24 uur laten drogen voor een sterke hechting aan het glas.

Inspirerend magneet-idee?

Glazen potjes met magneetjes vastzetten

Wil je ook theeplank of een kruidenplank maken? We hebben hier je boodschappenlijst nog even voor je klaargezet:

Snijplank van Meesterslijpers (klik hier)

Quality Needz Glazen potjes (klik hier)

Zelfklevende magneten (klik hier)

Tegenplaatjes (klik hier)

Lijm voor Magneten (klik hier)

cropped-Logo-ManeetjesWinkel.nl_.png
ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank