Shopping Cart

Zaterdag 17 december zijn wij extra geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Wacht niet te lang met het bestellen voor de kerstdagen. De bezorgdiensten hebben het erg druk!

Magneten maken

Magneten kopen, voor magneetjes moet je bij MagneetjesWinkel.nl zijn!

Zelf magneten maken

Tips & Ideeën

Ga je zelf magneten maken? Met onze materialen om te knutselen kun je zelf de leukste magneten maken voor op de koelkast of je magneetbord. Leuk om ook met de kinderen te doen tijdens een kinderfeestje of gewoon tijdens de schoolvakanties. Met een paar simpele hulpmiddelen kun je al aan de slag!

Magneetfolie

Magneetfolie is perfect te knippen of te snijden in iedere vorm of figuur. Met een gewone keukenschaar kun je zo perfect de figuurtjes uitknippen die als basis dienen voor de magneetjes die gemaakt worden. Het magneetfolie is te beplakken met stof, papier en karton. Direct creatief aan de slag!

De magneetjes die je hiermee maakt zijn voor decoratief gebruik. Wil je magneten maken die ook echt iets vast kunnen houden, dan is dit magneetfolie minder geschikt. Een velletje papier of een kaart is met één of twee magneetjes van dit folie nog wel te dragen, maar verwacht er niet een goede draagkracht van.

Vooral geschikt als je leuke figuurtjes of letters en cijfers wilt decoreren en als ‘koelkastmagneet‘ wilt gebruiken.

 

 • magneetfolie zwart a4
  3,69 Ja, dit wil ik!

Zelfklevende magneetplaatjes

Zelfklevende magneetplaatjes is eigenlijk het magneetfolie in het klein en daarnaast zelfklevend aan één zijde. Heel geschikt om te plakken achter kaartjes of foto’s en er zo een magneet van te maken. Ook hierbij geldt: de draagkracht is niet hoog, dus echt geschikt als decoratie en te gebruiken voor een tiental gram. 

De zelfklevende zijde is goed te gebruiken op papier, karton en fotopapier. Wanneer je de magneetplaatjes hebt geplakt kun je het beste 24 uur wachten voor je ze gaat gebruiken. De lijm heeft zo te tijd om goed op de ondergrond te hechten.

Heb je iets in gedachten met meer gewicht? Dan kun je beter kijken naar de zelfklevende magneten hieronder.

Zelfklevende magneten

Voor de zwaardere objecten of als je magnetische kracht wilt gebruiken losse onderdelen vast te houden, dan kun je goed zelfklevende schijfmagneten gebruiken.

Wanneer de 3M lijm een paar dagen kan drogen kun je de magneetjes ook perfect als sluiting gebruiken. Zo kun je twee magneetjes gebruiken met tegengestelde polen. Op deze manier worden de magneetjes ook vaak als sluiting gebruikt. Dit schept ook weer mogelijkheden als je creatief bent met het ontwikkelen van eigen magnetische oplossingen. Zie bijvoorbeeld hoe deze houten magneetjes (<-link) op die manier als haakjes kunnen fungeren. 

Hoe groter de magneet, hoe meer gram het kan houden.

Schijfmagneten

Ook onze schijfmagneten zijn onmisbaar bij het zelf magneten maken. Deze magneten in platte schijfvormen zijn handig in gebruik en in veel verschillende formaten verkrijgbaar.

De magneetjes kun je perfect lijmen met de lijm voor magneten

Denk bijvoorbeeld aan de oneindige mogelijkheden voor het ontwerpen van magneten met de 3D-printer en deze magneetjes.

Ook staafmagneetjes kunnen perfect voor dit doel gebruikt worden.

Lijm voor magneten

Met de Pattex Replair Gel kun je heel gemakkelijk alle magneten verlijmen. Doordat de lijm een gel is, kun je de magneet goed in de lijm vastzetten.

Een dunne lijm, zoals secondelijm, kun je niet goed voor de gladde magneten gebruiken. Deze vloeit gemakkelijk onder de magneet weg en geeft te weinig hechting.

Natuurlijk zijn er ook andere lijmsoorten geschikt, zoals twee componenten lijm. Maar zorg altijd dat dit een gelachtige substantie is en geschikt is voor materialen als metaal.

 • Lijm voor magneten Pattex Repair. De beste oplossing voor het lijmen van alle soorten magneten.
  4,75 Ja, dit wil ik!

Ook handig bij zelf magneten maken:

 • Magneetband zelfklevend matchende 20 mm breed
  2,90 Ja, dit wil ik!
 • magnetisch plakband magneetband
  5,60 Ja, dit wil ik!
ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank