MagneetjesWinkel.nl

(Koelkast) magneten maken

Ben je enthousiast om je creatieve kant te verkennen en wil je eigen magneten maken? Zoek niet verder! Onze collectie knutselmaterialen en benodigdheden biedt fantastische opties om unieke en gepersonaliseerde magneten voor je koelkast of magneetbord te maken.

Of je nu op zoek bent naar een leuk project om met kinderen te doen op een feestje of wilt knutselen tijdens de schoolvakanties, deze activiteit is leuk om te doen voor alle leeftijden. Met een paar basisgereedschappen en een beetje verbeelding zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu koelkast magneten maken wilt, of op zoek bent naar een eigen praktische oplossing, met de juiste basisbenodigdheden kom je heel ver.

Niet alleen zal je veel plezier hebben in het maken van je magneten, maar je zult er ook jarenlang van kunnen genieten. Bekijk ons assortiment product-tips en ideeën om je magneet-avontuur te inspireren.  

Zelfklevende magneetplaatjes

Zelfklevende magneetplaatjes, ook wel bekend als magneetfolie in klein formaat en voorzien van een zelfklevende laag aan één zijde, zijn een handig hulpmiddel om kaartjes en foto’s om te toveren tot magneten. Door ze achter de objecten te plaatsen, wordt het mogelijk om deze gemakkelijk op te hangen aan metalen oppervlakken.

Let wel op dat de draagkracht van deze magneetplaatjes niet bijzonder hoog is en daarom voornamelijk geschikt zijn voor decoratieve doeleinden en het ophangen van lichte voorwerpen tot ongeveer een tiental gram. De plaatjes zijn goed te plakken op diverse materialen zoals papier, karton en fotopapier.

Na het aanbrengen is het belangrijk om 24 uur te wachten voordat je gebruik gaat maken van de magnetische werking, zodat de lijm voldoende tijd heeft om te hechten.

Wil je iets zwaardere voorwerpen ophangen? Bekijk dan eens onze zelfklevende magneten hieronder!

Magneetplaatjes zijn zelfklevende platte magnetische plaatjes voor knutselwerk

Magneten maken met magneetfolie

Magneetfolie biedt een breed scala aan mogelijkheden vanwege zijn aanpasbaarheid aan elke vorm of figuur. Dit betekent dat je zelf beslist welke vorm of figuur het beste past bij jouw project en dat je deze vervolgens perfect kunt uitknippen met een gewone keukenschaar. Bovendien is dit product bekleedbaar met verschillende materialen, zoals stof, papier en karton, zodat je het op de best mogelijke manier kunt personaliseren en direct creatief aan de slag kunt gaan.

Het is echter belangrijk om te weten dat de magneetjes die met dit magneetfolie worden gemaakt, alleen bedoeld zijn voor decoratief gebruik. Als je op zoek bent naar magneten die ook echt iets vast kunnen houden, dan is dit product minder geschikt. Over het algemeen kunnen één of twee magneetjes van dit folie bijvoorbeeld nog wel een velletje papier of een kaart dragen, maar verwacht geen goede draagkracht.

Kortom, voor iedereen die op zoek is naar leuke figuurtjes of letters en cijfers om te decoreren en als koelkastmagneet te gebruiken, is magneetfolie een uitstekende keuze.

Magneetfolie zwart A4 standalone

Magneettape als handig hulpmiddel

Magneettape is natuurlijk ook heel handig voor wanneer je zelf magneten maakt. Het gemak is dat je het magneettape heel gemakkelijk afscheurt, ook wanneer je kleine stukjes nodig hebt. Standaard wordt het magnetisch tape in een handige plakbandrol geleverd.

Dit magnetische plakband is alleen geschikt voor heel lichte objecten, zoals foto’s, karton of papier. Als je koelkastmagneten zelf gaat maken van zwaarder materiaal kun je beter het product hieronder gebruiken.

Magneettape is ook perfect te gebruiken met de zelfklevende magneetplaatjes.

Knutselidee: Maak een kader van gekleurd karton waar je een foto in het kader kan plaatsen en breng het magneetplakband rondom aan. Versier naar wens het kader aan de voorzijde met veertjes, glitters of confetti en je hebt een heel persoonlijke fotolijst voor op je magneetbord of koelkast. 

Dit is natuurlijk ook ontzettend leuk om met de kinderen te maken voor vaderdag, moederdag of voor opa’s en oma’s!

Magnetisch-plakband-magneetband.jpg

Zelfklevende magneten

Voor iedereen die op zoek is naar een oplossing om zwaardere voorwerpen vast te houden of de kracht van magneten wil gebruiken voor losse onderdelen, zijn zelfklevende schijfmagneten de oplossing.

Deze veelzijdige magneten kunnen ook worden gebruikt als sluitingen nadat de 3M-lijm een paar dagen heeft kunnen drogen. Om een stevige sluiting te creëren, gebruik gewoon twee magneten met tegenovergestelde polen.

Deze methode wordt vaak gebruikt als bevestigingsmiddel en opent een wereld van mogelijkheden voor creatievelingen om hun eigen magnetische oplossingen te ontwerpen. Neem bijvoorbeeld deze houten magneten, die kunnen fungeren als haakjes wanneer ze op dezelfde manier worden gebruikt.

De houdkracht van de magneet neemt toe met de grootte, dus kies de geschikte maat om aan uw behoeften te voldoen. Met al deze opties zijn de mogelijkheden eindeloos!

Zelfklevende schijfmagneet Neodymium 15x2mm MagneetjesWinkel.nl

Schijfmagneten

Ook onze schijfmagneten zijn onmisbaar bij het zelf magneten maken. Deze magneten in platte schijfvormen zijn handig in gebruik en in veel verschillende formaten verkrijgbaar.

De magneetjes kun je perfect lijmen met de lijm voor magneten

Denk bijvoorbeeld aan de oneindige mogelijkheden voor het ontwerpen van magneten met de 3D-printer en deze magneetjes.

Ook staafmagneetjes kunnen perfect voor dit doel gebruikt worden.

Schijfmagneet Neodymium 5x2mm MagneetjesWinkel.nl

Met de Pattex Replair Gel kun je heel gemakkelijk alle magneten lijmen. Doordat de lijm een gel is, kun je de magneet goed in de lijm vastzetten.

Een dunne lijm, zoals secondelijm, kun je niet goed voor de gladde magneten gebruiken. Deze vloeit gemakkelijk onder de magneet weg en geeft te weinig hechting.

Natuurlijk zijn er ook andere lijmsoorten geschikt, zoals twee componenten lijm. Maar zorg altijd dat dit een gel-achtige substantie is en geschikt is voor materialen als metaal.

Lijm voor magneten