Filteren

Toont alle 2 resultaten

  • Touw voor magneetvissen 9 meter
    23,90 Ja, dit wil ik!
  • Vismagneet neodymium 200 kg dubbelzijdig
    54,90 Ja, dit wil ik!
Filteren

Toont alle 2 resultaten

Bij het kopen van magneten om te kunnen magneetvissen moet je op een paar dingen letten. We gaan je proberen zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van de juiste vismagneten.

Bij iedere vismagneet staat een houdkracht vermeld. De houdkracht is de kracht van de magneet loodrecht op het metaal. Je begrijpt dat wanneer je gaat magneetvissen de magneet echter vrijwel nooit loodrecht op het metaal terecht zal komen. Hierdoor is de kracht van de magneet op het oppervlakte dat je naar boven haalt veel kleiner. De houdkracht van de magneet wil dus niet automatisch zeggen dat je hetzelfde gewicht zonder problemen naar de oever kunt trekken.

Heel belangrijk bij het magneetvissen is de veiligheid. Hierbij merken we met klem op dat het belangrijk is goed te weten wat je moet doen als je munitie opvist met een magneet. Laat in dit geval de magneet altijd aan de munitie zitten en bel direct de politie. Neem veilig afstand voordat de hulpdiensten komen. Neem de explosieven in geen enkel geval mee naar huis!