Gevel van magneten winkel in Ede

Duurzaamheid en milieu

Goed zorgen voor de planeet en haar bewoners vindt ook ons bedrijf belangrijk. Dat houdt voor ons in dat we proberen onze bedrijfsactiviteiten zoveel mogelijk duurzaam in te richten. In dit document vertellen we over welke maatregelen we hebben genomen om de natuur en het milieu te ontlasten.

Bedrijfsafval

Zoals ieder bedrijf verplicht is, scheiden wij natuurlijk ook ons afval. Papier en karton, plastic en het ‘grijze’ bedrijfsafval wordt apart door de afvalverzamelaar opgehaald en verwerkt.

Bezorging

Voor verzending van je bestelling hebben we bewust gekozen voor DHL en PostNL. Deze twee bezorgdiensten bezorgen zoveel mogelijk klimaatneutraal, door gebruik van elektrische bestelbusjes of auto’s die rijden op groen gas.

Huisvesting

In het voorjaar van 2023 krijgt onze winkel zonnepanelen. Omdat we haast geen gebruik maken van gas, op één radiator in de winkel na, kunnen we zeggen dat wij hiermee voor 95% op groene energie ons werk kunnen doen.

Internet

Jouw bezoek aan onze webwinkel belast het milieu. Dat komt doordat onze webwinkel op internet zichtbaar is via een server bij een hostingbedrijf. Dit kost jaarlijks veel stroom. Onze webwinkel staat op een server van een groen hostingbedrijf, dat wil zeggen dat de stroom die de server verbruikt duurzaam wordt opgewekt.

Kantoor

Op kantoor gebruiken wij zo min mogelijk papier. De notitieblokken van Bambook zorgen ervoor dat we heel veel papier besparen. Helaas ontkomen we nog niet aan het gebruik van papieren pakbonnen, omdat het werken zonder pakbon teveel fouten met zich meebrengt.

Verpakking

We ontkomen er niet aan onze artikelen goed te verpakken. Magneten mogen apparatuur van de verzenders niet beïnvloeden of beschadigen door een te groot magnetisch veld. Wij verpakken onze magneten zo goed mogelijk in gerecycled bubbeltjesfolie. Dit noppenfolie kan ook weer opnieuw gerecycled worden.

We gebruiken zoveel mogelijk onbedrukte kartonnen doosjes, die we zo klein mogelijk houden. Dat houdt in dat veruit de meeste verzendingen gaan via brievenbuspost. Soms kunnen we niet voorkomen dat een doosje toch een grote maat heeft voor het verzonden artikel. Dat gaat dan om minder dan 1% van alle artikelen die we verkopen en waar de omloopsnelheid te laag is om een speciale doos hiervoor in voorraad te houden.