Sterke magneetjes

Magneet Magneetjes Neodymium magnet magneetjeswinkel

Sterke magneetjes

Stoor je je ook zo aan magneetjes die niet werken? Soms denk je wel eens waarom een magneetje zo genoemd wordt. Je wilt iets ophangen en langzaam (of heel snel) zakt je papier naar beneden. Als je op zoek bent naar sterke magneetjes dan kunnen wij je verder helpen. Want de ene magneet is de andere niet. De grootste magneten zijn lang niet altijd de beste magneten.

supersterke magneetjesWat zijn sterke magneetjes?

Goedkope magneten hebben veel minder kracht dan magneten die wat duurder zijn. Het klinkt misschien als een verkooppraatje, maar is het echt zo. Als je magneten aanschaft die een paar euro (of soms nog minder!) in de winkel kosten, dan heb je grote kans dat het niet doet wat je er van verwacht. Maar natuurlijk kun je ook weer niet zomaar uitgaan van de verhouding in prijs en kwaliteit. Hoe kun je de kwaliteit controleren?

Zoek je echt een heel erg sterke magneet? Wanneer je een whiteboard in gebruik hebt, of je wilt op je magneetbord echt een heel aantal grote vellen papier op hangen, dan wil je er ook zeker van zijn dat dit mogelijk is. Maar het is als de magneten nog in de verpakking zitten natuurlijk best lastig om te bekijken of het is wat je er van verwacht. In dat geval hebben we een tip voor je. En misschien klinkt het te simpel in je oren, het is de gemakkelijkste manier om te controleren of je waar voor je geld krijgt. Want als je een écht supersterke magneet zoekt, die behoorlijk wat gewicht kan houden, let dan eens op de verpakkingen. We hebben hier in ons magazijn namelijk ook echt ‘last’ van.

Bekijk de sterke magneetjes

sterke magneetjesSterke magneetjes kleven écht sterk

In onze webshop verkopen we kleine magneetjes in de klasse 5, de sterkste klasse. Als we deze in het schap bij elkaar leggen, zoeken de magneten elkaar op. Gevolg is dat de verpakkingen aan elkaar vast zitten (of elkaar juist afstoten, afhankelijk van de noord- en zuidpool van de magneet). Ze zijn zo sterk dat ze zelfs van enkele centimeters afstand moeilijk van elkaar af te houden zijn. Daar heb je echt wat kracht voor nodig en soms lukt het zelfs gewoon niet. Het gevolg in ons magazijn is dat deze sterke magneetjes nooit netjes recht op de plank liggen. Op de planken waar de supersterke magneetjes bewaard worden ligt alles scheef. Daar is niets aan te doen. Ze zijn gewoon te sterk om niet naar elkaar toegetrokken te worden.

Neodymium magneten

De sterkste magneetjes die te krijgen zijn worden Neodymium magneten genoemd. Neodymium is een zeldzaam aardmetaal dat in Azië gewonnen wordt. Om Neodymium magneten te maken wordt een combinatie van Neodymium, ijzer en borium gebruikt. Je ziet dit type magneet veel in vormen als staafjes, blokjes, ringen en schijven. De magneetjes die we verkopen in leuke designs hebben ook een Neodymium magneet in zich verwerkt. Dit zijn over het algemeen heel kleine schijfmagneetjes. Maar de grootte van de magneet zegt in dit geval niet zo veel. De magneten kunnen zo sterk zijn dat hoe klein ook, ze supersterk zijn! Deze magneten zijn ook erg geschikt voor gebruik op magneetverf.

We geven vaak dit voorbeeld: Een sterke Neodymium magneet die niet groter is dan een doorsnede van 6 cm en een dikte heeft van 3 cm kun je gebruiken om oud ijzer (of je fiets) mee uit de gracht te vissen. Moeiteloos! Natuurlijk is dit een bijzonder sterke Neodymium magneet en niet geschikt voor op je whiteboard, maar het zegt wél iets over de sterkte die behaald kan worden met deze sterke magneetjes!

Wil je meer informatie over de sterkste magneetjes? Bekijk dan ook eens ons veiligheidsblad voor gebruik van Neodymium magneten. Het is altijd belangrijk dat de kleine sterke magneetjes uit de buurt van kinderen gehouden worden, omdat de kleintjes ze gemakkelijk door kunnen slikken. Dit is natuurlijk gevaarlijk voor de gezondheid! Raadpleeg altijd een dokter wanneer dit onverhoopt toch gebeurd. Maar het is ook belangrijk om op te letten dat de kinderen de heel kleine magneetjes niet als speelgoed gebruiken. Ze kunnen soms gemakkelijk in het stopcontact gestoken worden, als je gebruik maakt van de allerkleinste soorten

Veiligheid en je sterke magneetjes

Natuurlijk is het belangrijk dat je veilig werkt met je sterke magneetjes. De grote kracht die deze magneetjes hebben vragen om een bewuste omgang en werkwijze. Als eerste is het heel goed om niet te onderschatten wat de kleefkracht en aantrekkingskracht is. Veiligheid moet altijd voorop staan.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan je handen en huid. Doordat de aantrekkingskracht van de polen heel groot is kan je gemakkelijk je huid beschadigen als die tussen de magneten komt. Zeker wanneer je met grotere magneten werkt kan dit nog best eens tot pijnlijke ongelukken komen. Maar waar we vooral voor waarschuwen zijn de kleine supermagneetjes die door kleine kinderen heel gemakkelijk doorgeslikt kunnen worden. Houd die dus veilig weg bij de kinderen! En bij ongelukken moet je altijd direct een arts raadplegen. Zorg ervoor dat de allerkleinsten nooit alleen zijn met de magneetjes, zodat je ziet wat ermee gebeurt. Die kleine magneetjes passen vaak met gemak in de stopcontacten. Met alle gevolgen van dien. Het is dus echt van het grootste belang dat je zorgvuldig en veilig omgaat met de gevaren die er zijn.

We vinden dat we hier niet genoeg voor kunnen waarschuwen. Lees hierover dus zeker ook ons veiligheidsblad over magneten.

Naar de winkel

Vragen over sterke magneetjes?

Heb je vragen over de magneten of over één van onze andere producten? Vul dan het onderstaand contactformulier in. We geven je graag antwoord op je vraag!

Contact
Voor en achternaam
Schrijf hier je vraag of bericht aan MagneetWinkel.nl
Trefwoorden