MagneetjesWinkel.nl

Sterke magneet kopen

Overal om je heen heb je te maken met magneten. Op je werk heb je wellicht magneten bevestigd zitten op op het whiteboard, en thuis heb je er misschien een paar op de koelkast hangen om de tekening van je kinderen op te hangen. Zelfs in het meest simpele familie spel waarbij je met kleine pionnetjes over het bord moet lopen, kunnen er kleine magneetjes bevestigd zijn aan de pionnetjes om ervoor te zorgen dat deze op hun plek blijven staan op het spelbord. We hebben het hier niet over de allersterkste magneten. Dan zouden we net iets verder moeten kijken. De sterkste magneten worden voor hele andere doeleinden gebruikt. Denk hierbij niet aan dat hoe groter de magneet is hoe sterker deze is. Het heeft allemaal te maken met het materiaal waar de magneet is gemaakt.

Magneten van ferriet en neodymium

Om het verschil in de diverse magneten te onderscheiden, dien je eerste begrijpen waar de magneten van gemaakt zijn. Magneten kunnen gemaakt worden van diverse materialen. Twee van de meest voorkomende soorten magneten zijn de ferriet magneten en de Neodymium magneten. Als je magneten bij je thuis eens goed bekijkt, zul je zien dat er een donkere magneet bestaat en een zilverkleurige en glimmende magneet.

Zijn ferriet magneten ook sterke magneten?

Laten we met de donkergekleurde magneet beginnen. De magneet die donkergekleurd zijn, noem je ferriet magneten. Deze magneten zijn wat minder krachtig dan de zilverkleurige en glimmende magneten, maar worden voor vele toepassingen gebruikt. Ferriet is een keramische magneet. Een eigenschap van deze soort magneet is dat heel goed buiten kan worden gebruikt. Het is door het keramische materiaal namelijk roestvrij, dit in tegenstelling tot de zilverkleurige magneten. De ferriet magneten hebben geen aparte coating nodig die bescherming biedt tegen vocht en koude lucht. De oorspronkelijke laag regelt dit al zelf. Het is een vrij ruwe magneet, vandaar dat het er ook niet mooi uitziet. 

Ferriet magneten zijn hittebestendig

Een andere eigenschap van deze magneten is dat ze goed tegen hoge temperaturen kunnen. Daarom worden dit soort magneten ook wel gebruikt in autotechniek en bij het gebruik in fabrieken. Zelfs bij het gebruik van hoge temperaturen zal de magneet geen kracht verliezen. Over de hele wereld wordt dit type magneet veelvuldig gebruikt. Desondanks deze magneetsoort krachtig en duurzaam is, is deze magneetsoort wel de meest voordelige.

Neodymium is de sterkste magneet op aarde

Door deze geweldige ontdekking hebben we nu een erg sterke magneet die we kunnen gebruiken.

Je hebt er vast wel eentje thuis liggen: een prachtig glimmende en zilveren magneet die zo sterk is dat je het haast niet van een magnetisch veld af krijgt.

Dat is maar goed ook, want deze soort magneten worden voornamelijk gebruikt voor toepassingen zoals het opvissen van fietsen uit de grachten of het bevestigen van zwaardere materialen aan een ander voorwerp, zoals bijvoorbeeld deuren.

Sterke magneet kopen

Sterk genoeg voor het zware werk

Door deze geweldige ontdekking hebben we nu een erg sterke magneet die we kunnen gebruiken. Je hebt er vast wel eentje thuis liggen: een prachtig glimmende en zilveren magneet die zo sterk is dat je het haast niet van een magnetisch veld af krijgt. Dat is maar goed ook, want deze soort magneten worden voornamelijk gebruikt voor toepassingen zoals het opvissen van fietsen uit de grachten of het bevestigen van zwaardere materialen aan een ander voorwerp, zoals bijvoorbeeld deuren.

De toepassingen van een sterke magneet

Magneten worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Bedenk eens zelf waar je magneten voor gebruikt. Het is bijvoorbeeld ideaal om mee te knutselen. Heel veel handwerken worden bevestigd met een sterke magneet. Als je bijvoorbeeld naambordjes maakt, is de kans groot dat je hiervoor een sterke magneet moet gebruiken om ervoor te zorgen dat het naambordje goed op zijn plaats blijft zitten.

Daarnaast kan het ook zijn dat je dit soort magneten gebruikt om bijvoorbeeld een hordeur te bevestigen aan een deurpost. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat de hordeur gedurende de dag eraf valt, dus bevestig je deze op een handige en slimme manier met een sterke magneet.

Een sterke magneet kopen voor verschillende doeleinden

Afhankelijk van de toepassingen waarvoor je de sterke magneten wilt gebruiken, zijn er verschillende soorten sterke magneten te koop. Je hebt hele kleine die erg krachtig zijn en makkelijk kunnen worden gebruikt voor het bevestigen van alledaagse producten. Daarnaast zijn er ook sterke magneten te koop in ringvorm of in kubussen en ballen.

We kunnen haast niet meer voorstellen dat we geen sterke magneten zouden kunnen gebruiken. Kijk maar eens waar we al deze sterke magneten allemaal voor gebruiken. Afhankelijk van het formaat, worden de magneten vaak per stuk of in een verpakking verkocht waarin meerdere magneten bij elkaar gebundeld zijn.

Het aanbod in magneten is zeer groot. Het is altijd aan te raden om de verschillende magneten met elkaar te vergelijken zodat je voor de juiste kiest.

Bekijk hier de meest sterke magneten uit ons assortiment: