Shopping Cart

Zaterdag 17 december zijn wij extra geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Wacht niet te lang met het bestellen voor de kerstdagen. De bezorgdiensten hebben het erg druk!

Neodymium magneet kopen

Een van de sterkste magneten op aarde zijn de neodymium magneten. Neodymium werd voor het eerst ontdekt in het jaar 1885 door Carl Auer von Welsbach, een Oostenrijkse chemicus. Hij ontdekte dat je de stoffen neodymium en praseodymium van elkaar kon scheiden, en dit deed hij dan ook. Men meende toen nog dat het materiaal dat overbleef, didymium genaamd, een element was. Pas vanaf het jaar 1925 werd neodymium in zuivere vorm geïsoleerd. 

Sterke Neodymium magneten

Als je de naam neodymium zou ontleden, dan kom je uit op twee Griekse woorden, namelijk Neo en Didymos. Neo betekent Nieuw en daarnaast betekent dydimos tweeling. Tweeling verwijst naar de overeenkomsten die didymium heeft met lanthanium en het feit dat beiden worden gevonden in ceriet. De neodymium magneten hebben een enorme aantrekkingskracht. Dit maakt zelfs de kleinste magneet in deze soort net zo krachtig als een grotere variant. Misschien heb je deze soort magneet al wel eens eerder gezien. Bijvoorbeeld als je langs de dijken loopt en er is weer eens een fiets in het water gevallen. Dan komt de gemeente vaak langs met een kar en een kraan eraan waaraan een hele sterke magneet bevestigd is. Door middel van deze magneet worden de fietsen zonder enige moeite uit de grachten gevist. Meestal wordt er voor dit doeleinde gebruik gemaakt van een Neodymium magneet omdat deze er krachtig genoeg voor is.

Neodymium magneet kopen

Een Neodymium magneet kopen? Waar je op moet letten.

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van deze magneet en daarom worden deze magneten ook steeds meer ingezet voor verschillende doeleinden. Ook voor thuis gebruik zijn deze magneten ideaal, bijvoorbeeld als je naambordjes in elkaar wilt knutselen. Om deze magneten op een veilige en goede manier thuis te gebruiken, dien je rekening te houden met een aantal zaken:

  • Veiligheid voor kinderen
  • Pacemakers
  • Elektrische apparaten

Veiligheid voor kinderen

Je kunt je voorstellen dat de magneetjes mooi en glimmend uitzien. Kleine kinderen zouden ze aan kunnen zien voor snoepjes en als ze deze inslikken, kan dat erg gevaarlijk zijn. Bewaar de magneetjes dan ook uit de buurt van kleine kinderen. Naast het inslikken kunnen ze de magneetjes ook in het stopcontact proberen te steken. Dit is zeer gevaarlijk aangezien de magneten uitstekende geleiders zijn van elektriciteit. Maak, indien mogelijk, gebruik van kinderbeschermers op de stopcontacten om dit te voorkomen.

Pacemakers en elektrische apparaten

Doordat je te maken hebt met zeer krachtige magneten, kunnen deze problemen veroorzaken voor mensen die een pacemaker hebben. Dit geldt vaak niet voor de kleine magneten, alhoewel het beter is om ook hiermee voorzichtig te zijn. De krachtige magneten kunnen de stand van de pacemaker aanpassen naar bijvoorbeeld de test stand, en dit kan weer schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Let ook op het gebruik van de magneten bij elektrische apparaten. Elektrische apparaten kunnen beschadigen zodra magneten er te dichtbij in de buurt komen.

Kom kijken in Ede als je een Neodymium magneet wilt kopen

Een Neodymium magneet kopen doe je bij een specialistische winkel. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Hier heb je de keuze uit verschillende soorten neodymium magneten die voor diverse doeleinden kunnen worden gebruikt. Bij ons kun je rekenen op een uitstekende afhandeling van je bestelling. We zorgen ervoor dat je bestelling snel zal worden geleverd, je kunt profiteren van onze ruime retourvoorwaarden (kosteloos retourneren!) en je kunt altijd terecht bij onze vakkundige klantenservice indien je er niet helemaal uitkomt. Als je meer waarde hecht aan persoonlijk contact, dan is het natuurlijk ook altijd nog mogelijk om langs te komen bij ons filiaal in Ede. Oriënteer je op de verschillende mogelijkheden die je hebt en kies voor de magneet die het meest geschikt is voor het doel waar je het voor gaat gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank