Vismagneet neodymium 200 kg dubbelzijdig
Vismagneet huren

Vismagneet huren

6,50

Huur een vismagneet met toebehoren voor een leuke actieve dag aan het water!

Borg: € 75,00 wordt terugbetaald na het compleet en onbeschadigd terugbrengen van het materiaal.
Je kunt het materiaal op de voorgaande dag tussen 15:00 uur en 17:30 uur ophalen in onze winkel in Ede.
Terugbrengen op de dag na de laatste huur-dag tussen 10:00 uur en 12:00 uur. Deze twee dagen worden niet berekend in de totale huurprijs.

Beschrijving

Vismagneet huren

Wil je een keer ervaren wat magneetvissen is? Een dagje aan de waterkant actief bezig zijn met touw, zware magneet en verrast worden door wat je allemaal uit het water vist? Iedereen heeft nu de mogelijkheden om dit zelf te ervaren. Wij verhuren vismagneten per minimaal 2 dagen. Je krijgt van ons een sterke magneet met minimaal 200 kg draagkracht en een touw van 15 meter mee. Voor goede handschoenen om je handen te beschermen moet je alleen zelf zorgen.

De regels bij het huren van een vismagneet

Eerst even de kleine lettertjes bij het huren van onze vismagneet. Je huurt een vismagneet al vanaf 2 volle dagen. Je kunt de vismagneet in onze winkel in Ede een dag van tevoren tussen 15:00 uur en 17:30 uur ophalen. De dag na je laatste huurdag moet je de spullen voor 12:00 uur weer in de winkel hebben ingeleverd. We verhuren de vismagneten alleen aan volwassenen of kinderen die toestemming hebben van hun ouders om de vismagneet te huren. Je moet minimaal in bezit zijn van zwemdiploma A een gaan er bij het huren vanuit dat je die ook daadwerkelijk hebt. We zijn op geen manier aansprakelijk voor het onjuist omgaan met de geleverde materialen en de eventuele schade die hierbij ontstaat. Je dient zelf een aansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten op jouw naam. Je betaalt een borg van 75 euro voor de magneet en het touw. Wanneer je de spullen na de huurperiode inlevert ontvang je de borg terug op dezelfde manier dat je het bedrag hebt betaald.
Vismagneet huren

Ik wil een vismagneet huren maar waar mag je rondom Ede magneetvissen?

Magneetvissen is niet onbeperkt toegestaan. Er zijn op de hele Veluwe plekken war je wel en waar je niet mag gaan magneetvissen. Voor Ede geldt dat je niet mag magneetvissen buiten de bebouwde kom. Op terreinen waar er munitie in de grond kan liggen mag je niet met een vismagneet het water in. Dit zijn:

  • het gebied dat binnen bestemmingsplan ‘Kazerneterreinen’ valt;
  • het gebied tussen de Bennekomseweg/Edeseweg, de Doctor Hartogsweg, de Heetveldlaan en de Horalaan; 
  • het gebied dat is gelegen tussen de Edeseweg, de A12 en de Bovenbuurtweg en de Zandlaan.
  • Je mag niet vissen met een magneet op plekken waar zich erfgoed (materialen en goederen van historische oorsprong) zich in het water kan bevinden. Houd hier dus altijd rekening mee. Als je dit wel doet kun je een boete riskeren.)

(Bron: 

Houd je dus aan deze regels. Wanneer je bij ons een vismagneet huurt zijn wij niet verantwoordelijk voor de plaatsen waar je deze gebruikt!

Wat zijn de (wettelijke) regels rondom magneetvissen?

Magneetvissen is een hobby waar veel mensen een leuke vrijetijdsbesteding aan hebben. Er is echter veel onduidelijk over de regelgeving rondom het vissen met een magneet. Dat komt vooral omdat er geen landelijk (wettelijk) beleid is ontwikkeld. Dat wil niet zeggen dat er geen plaatselijke regels zijn. 

Zo mag je standaard niet met metaaldetector of met een vismagneet in gebieden van Staatsbosbeheer komen. Dit natuurlijk om verstoring van de grond en daarmee de leefomgeving van dieren en natuur te voorkomen. Ook zijn er overal plaatselijk gebieden in Nederland zomaar munitie tegen kunt komen, vooral daar waar in de Tweede Wereldoorlog flink is gevochten. In de Algemene Plaatselijke  Verordening van de betreffende gemeente kun je die gebieden opzoeken. Als je daarin niets kunt vinden over magneetvissen, kijk dan over je iets leest over gebieden waar je wel of niet met een metaaldetector mag komen.

Magneetvissen is dus zeker niet verboden. Het kan zijn dat sommige visclubs je aan kunnen spreken en je zeggen dat je weg moet gaan, soms zelfs met dreiging dat je een boete krijgt. Wanneer je vooraf hebt uitgezocht in welk water je mag vissen met een magneet, is er niets aan de hand en kun je daar natuurlijk op wijzen. De reden zal zijn dat vissers het niet leuk vinden dat je de vissen stoort en je daarom wellicht aanspreken. Ons advies: leg uit dat je niemand tot last wilt zijn, maar dat je beiden het recht hebt om je vishobby uit te voeren. Zoek beiden een plek waar je elkaar niet tot last bent.

Wat moet ik doen met opgeviste munitie?

Een belangrijke vraag! Want hierbij is het uiterst belangrijk dat je veilig blijft. Er is altijd een kans dat je iets opvist dat een gevaar kan zijn voor je gezondheid of veiligheid. Denk hierbij aan een pistool of revolver, munitie uit de oorlog of zelfs een blik met chemische rommel. In dat geval: laat het aan je magneet vastzitten, neem ruim afstand en bel de hulpdiensten (112) en wacht nabij de vindplaats op politie en brandweer. Zijn nemen het van daar van je over. Oja, vergeet niet je magneet terug te vragen. 😉

Liever een vismagneet kopen? Wij hebben ze op voorraad!

Wil je geen vismagneet huren maar liever er één voor jezelf kopen? Kom naar onze winkel aan de Parkweg 82 in Ede voor het kopen van onze vismagneten. Of bestel ze gemakkelijk online en gratis thuisbezorgd!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vismagneet huren” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.