Schoolbordverf Kopen

Magneet Magneetjes Neodymium magnet magneetjeswinkel

Schoolbordverf Kopen

Verschillende kleuren schoolbordverf in onze webshop

schoolbordenverf kopenSchoolbordverf kopen? In onze webshop vind je verschillende soorten schoolbordverf speciaal voor het maken van je eigen creatieve uitspatting. Want het is heel leuk om je eigen schoolbord te maken en te verven in de kleur die jij het mooist vindt! Hier vertellen we er alles over.

Schoolbordverf, wat is het?

Wat is er zo speciaal aan schoolbordverf? Natuurlijk, het is duidelijk dat je het kunt gebruiken om een krijtbord of schoolbord te maken. Maar is schoolbordverf nu echt zo anders dan andere verf? Dat is een veelgehoorde vraag. En het antwoord is bevestigend. Ja, voor het maken van een schoolbord kun je géén gewone verf gebruiken.

Dat komt doordat schoolbordverf heel sterk gematteerde verf is. Hierdoor is de toplaag verf grover van structuur en kan krijt op de verf hechten. En later weer te verwijderen met water en een spons.

Het is niet zo dat muurverf ook geschikt is als schoolbordverf. Vaak denken mensen dit, omdat muurverf (latex) ook heel mat is. Latex is niet geschikt, vooral omdat dit een te zachte eindlaag heeft, waardoor het krijt veel minder goed verwijderbaar is. Zeker na een aantal malen gebruik.

Hoe kun je schoolbordenverf het beste aanbrengen?

Om die vraag goed te beantwoorden hebben we maar meteen een lijstje gemaakt met wat je nodig hebt. Zodat je goed voorbereid aan de slag kunt en niet voor verrassingen komt te staan. Een DIY-uitleg over het aanbrengen van schoolbordverf:

Als eerste de spulletjes die je tijdens de klus nodig hebt:

 Natuurlijk de schoolbordenverf (genoeg voor minimaal 3 lagen)
 Grondverf voor oppervlakten die nog niet eerder zijn geverfd
 Afdekfolie om af te kunnen dekken
 Afplaktape voor het afplakken van de randen
 Rollertjes en/of kwast (gebruik voor schoolbordverf bij voorkeur een viltroller)
 Schuurpapier fijn, korrel 180 en 240, en ontvetter

Stappenplan schoolbordverf:

  • Om te beginnen maak je het te verven materiaal vetvrij met ontvetter en schuur je het geheel op met korrel 18o. Hierna maak je alles weer met een natte doek schoon om het schuurstof te verwijderen.
  • Als je een object of een oppervlakte gaat verven die nog niet eerder is geschilderd ga je als eerste de grondverf aanbrengen. Dit zorgt voor hechting van de schoolbordenverf op het onbehandelde materiaal.
  • Na droging schuur je de grondverf weer even op met korrel 240 en maak je het weer schoon met een natte doek.
  • Nu kun je de eerste laag schoolbordenverf opbrengen. Omdat de meeste schoolbordverf op waterbasis is zorg je ervoor dat je snel werkt; de verf droogt namelijk snel! Je strijkt het oppervlakte met je roller of kwast na in één richting.
  • Na droging van deze eerste laag schuur je geheel weer op met korrel 240 en neem je het geheel weer af met een vochtige doek.
  • Nu is het tijd voor de tweede laag schoolbordenverf. Strijk nu het geheel na in de tegenovergestelde richting als de eerste laag, zodat deze laag kruislings wordt afgewerkt.
  • Na droging herhaal je weer de laatste twee stappen: schuren, schoonmaken en weer kruislings aanbrengen.

Nu heb je het object drie maal met de verf behandeld. Dit geeft een goede laagdikte. Het is namelijk zo dat bij het wegvegen van het krijt de verf heel licht gepolijst wordt door het krijtstof. Drie lagen schoolbordverf die kruislings is opgebracht zorgt ervoor dat het oppervlakte (de verf) niet te snel slijt en te glad wordt. Dit is dus heel belangrijk voor een goed resultaat. Merk je na verloop van tijd dat de krijt minder goed blijft zitten? Dan kun je gewoon weer eens een nieuw laagje schoolbordverf opbrengen. Je zal zien dat de krijt hierna weer perfect blijft zitten!

Nog leuker: een magnetisch schoolbord!

schoolbordverfWat is leuker als je ook je magneetjes op je schoolbord kunt gebruiken? Dat maakt magneetverf mogelijk! Door drie lagen magneetverf te gebruiken voordat je de schoolbordverf gaat verven, maak je het oppervlakte geschikt voor jouw magneetjes. Wel zijn hiervoor zeker drie lagen magneetverf nodig. Want magneetverf heeft heel fijn ijzerpoeder als basis, wat in meerdere lagen aangebracht moet worden. Natuurlijk zeker wanneer je er nog een schoolbord van maakt zijn drie lagen hard nodig. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe sterker het effect wordt en hoe gemakkelijker de magneten blijven zitten.

Vragen over de schoolbordverf?

Heb je vragen over de schoolbordenverf of over één van onze andere producten? Vul dan het onderstaand contactformulier in. We geven je graag antwoord op je vragen!

Contactformulier

Contact
Voor en achternaam
Schrijf hier je vraag of bericht aan MagneetWinkel.nl
Trefwoorden ,