Shopping Cart

Nieuw: Magneetverf van MAGnificentPaint

Magneetverf van MAGnificentPaint is een gloednieuwe magneetverf die je sinds deze maand in de webshop aantreft. Naast de verf van Magnetic Paint hebben we met MAGnificentPaint een mooi alternatief in huis gehaald. De verf is speciaal voor de wat kleinere klussen, zoals het maken van een magneetbord of een deel van een deur of muur in elke ruimte in huis. Wat ook handig is, de verf is in halve liters te bestellen, zodat je niet meteen een liter professionele magneetverf in huis hoeft te halen.

De magie van magneetverf

Of je nou een ervaren klusser bent of niet, met magneetverf kan iedereen aan de slag. De verf doet het werk voor jou. Je brengt de verf in drie lagen aan en eventueel een leuke kleur eroverheen en je magneetmuur of magnetisch bord is klaar! Een magnetisch bord maken is dus helemaal niet ingewikkeld, als je maar de juiste verf gebruikt!

MagnificentPaint zorgt ervoor dat je een laag metaalpoeder in verf op je muur aanbrengt. Daardoor blijven sterke magneten probleemloos op je muur kleven. Dat geeft legio nieuwe mogelijkheden voor in het hele huis.

Wanneer je magneetverf gebruikt is het heel belangrijk om meerdere lagen aan te brengen. De hoeveelheid ijzervervangende stof die aangebracht wordt bepaalt uiteindelijk de kleefkracht van de sterke magneten. Verf is natuurlijk nooit vergelijkbaar met een volledig metalen magneetbord. Maar bij voldoende lagen in combinatie van sterke magneten heb je een magneetmuur of magneetbord dat geheel samenvloeit met het oppervlakte. Dat maakt het gebruik van verf voor magneten zo magisch!

Magneetverf Magnificentpaint Verf Voor Magneten 9

Neodymium magneten maken het af

Natuurlijk wil je magneten die geschikt zijn voor magneetverf. Daarom kies je voor Neodymium magneten uit onze webshop. Je kunt namelijk geen souvenir magneten gebruiken, maar hebt wel echt de goede, sterke Neodymium magneten nodig. Hierbij maakt de kwaliteit van de verf niet veel uit. Sterke magneten zijn gewoon nodig.

Als in in onze shop zoekt naar magneten die goed op je maneetmuur houden, kun je eigenlijk uit alle magneten kiezen. Let gewoon even op of we erbij vermelden dat het om Neodymium magneten gaat, maar dat is voor bijna 99% van ons assortiment het geval. Twijfel je? Neem dan gewoon even contact met ons op, dan helpen je we graag even verder op weg. 

Magneetverf Magnificentpaint Verf Voor Magneten 2

MAGnificentPaint is over te verven in iedere topkleur die je wilt. De verf is door de toevoeging van ijzerpoeder donkergrijs van kleur. (Zoek je magneetverf in het wit? Dan hoef je niet verder te kijken. Witte magneetverf bestaat helaas niet.) De meesten willen graag een persoonlijke kleur gebruiken, zodat het magische oppervlakte wegvalt in de omgeving. Het is daarom fijn dat de magneetverf niet zwart van kleur is. Dit is bij goedkopere varianten namelijk wel het geval. Doordat deze verf grijs van kleur is, zal de toplaag ook sneller dekken. 

De meest gestelde vragen over magneetverf

Welke roller moet ik gebruiken?

Voor magneetverf kun je het beste een kortharige vachtroller gebruiken. Wij behalen het beste resultaat met de Anza viltroller. Gebruik niet een grote roller, ook niet als je grote oppervlakte gaat verven. Magneetverf is zwaar en als je een grote roller gebruikt zal je klus meer van doen hebben met een fitness sessie dan met een leuke verfklus!

Kan ik de verf veilig op de kinderkamer gebruiken?

De magneetverf is op waterbasis. Na droging is de verf geheel vrij van giftige stoffen. Je kunt de verf dus prima in de kinderkamer of babykamer gebruiken. Ventileer wel goed tijdens het verven, en zorg dat er ook geventileerd wordt als de verf droogt. Als je zwanger bent kunt je in principe veilig met de verf werken. Zorg ook hierbij voor goede ventilatie. Sommige zwangere vrouwen hebben wel last van de wat scherpe geur van natte waterbasis verf.

Hoe lang moet ik tussen de lagen door wachten?

De verf moet tussen de lagen door natuurlijk eerst drogen. Maar gelukkig is die tijd maar kort. De droogtijd tussen de verflagen door is vier uur. Hierna kunt je er weer een nieuwe laag overheen zetten. Voordat je een topkleur over de laatste laag heen zet, adviseren we een droogtijd van 24 uur. Dat heeft te maken met de doorharding van de magneetverf, die gemakkelijk gaat als er niet te snel een toplaag overheen is gezet.

Kan magneetverf roesten?

De magneetverf van MAGnificentPaint is ontwikkelt met een ijzervervangende stof. Deze kan niet roesten. Je kunt de verf dus veilig gebruiken zonder bang te hoeven zijn voor corrosie.

Moet ik de ondergrond voorbehandelen?

De ondergrond moet vrij zijn van stof, vetvrij zijn en mag geen zuiging hebben. Gebruik op nog niet eerder behandelde oppervlaktes eerst een primer.

 

 

 

Een magneetmuur maken is geen lastige klus. We hebben een video gemaakt waarin we de werkwijze uitleggen en laten we stap voor stap zien wat je moet doen voor het maken van een magische wand.

Heb je vragen over het gebruik van magneetverf? Of wil je graag ons advies bij jouw idee? Neem dan gewoon even contact op per mail of telefoon op 026-20 60 061.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank