Shopping Cart

Magneetverf wit of een andere kleur magneetverf

Magneetverf in het wit. Waar kan ik dat vinden?

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terechtgekomen omdat je informatie zoekt over magneetverf in wit of in een andere kleur. Want op internet kun je alleen grijze of zwarte magneetverf kopen. Het is begrijpelijk dat, als je bijvoorbeeld een lichte kleur magneetmuur of een wit magneetbord wilt maken, je niet op zoek bent naar donkergrijze of zelfs zwarte magneetverf. Dan werk je natuurlijk veel liever met een lichtere kleur ondergrond. Het kan ook zijn dat je liever een magneetverf gebruikt die al standaard de kleur heeft die je wilt gebruiken. Dan hoef je het niet over te schilderen en kun je optimaal van de kracht van de magneetverf gebruik maken. In dit artikel leggen we je uit wat er aan de hand is met magneetverf in het wit (of een andere kleur dan grijs of zwart) en hoe je dit op kunt lossen.

Waarom je overal grijze of zwarte magneetverf ziet

De grondstof die voor magneetverf gebruikt wordt is in de meeste gevallen magnetiet. Magnetiet wordt dan als heel fijn ‘ijzerstof’ aan de verf toegevoegd. Deze grondstof is van zichzelf donkergrijs. De basisgrondstof die ervoor zorgt dat de verf geschikt is voor magneten, is dus al donkergrijs van kleur. En vervelend maar waar, dit zorgt dus uiteindelijk ook voor de kleur van de verf. Alleen Magnetic Paint, Nederlands pionier op het gebied van magneetverf, heeft de verf zo kunnen doorontwikkelen dat het gelukt is een magneetverf te ontwikkelen op basis van een ijzer-vervangende stof.

Magnetiet in magneetverf

De meest lichtgrijze kleur magneetverf

De ijzer-vervangende stof die Magnetic Paint gebruikt in de magneetverf is in alle opzichten uniek. Normaliter zou een ijzerstof of metaalsoort in water gaan oxideren en roesten. Het hele fijne stof waar de Nederlandse fabrikant gebruik van maakt, heeft echter een unieke coating meegekregen. Deze coating zorgt ervoor dat de magneetverf, ondanks dat het op waterbasis is, niet zal kunnen roesten.

Een ander (en voor dit artikel meer relevant) voordeel, de verf is significant lichter grijs is dan die van alle concurrenten. (Ja, zelfs onze eigen MAGnificentPaint is donkerder grijs.) Magnetic Paint gebruikt dus géén magnetiet in de verf, maar een speciale, gecoat metaalstof. De grondstof is lichter van kleur, en dus uiteindelijk ook de verf.

De oplossing

Magneetverf is uitstekend over te schilderen. Het is er dus in feite ook voor bedoeld. Want maar weinig mensen laten de magneetverf verder onbehandeld. Sommigen vinden het grijze effect van de metaaldeeltjes, die bij een bepaalde lichtval een bepaald effect geven, juist een mooi ruw industrieel uiterlijk aan het oppervlakte geven. Dan hoeft de magneetverf niet overgeschilderd worden. Maar de meesten hebben toch andere plannen en zullen het geheel liever bij de rest van het interieur willen laten passen.

115987650 2228791107245982 8156483541176793387 n

Het is dus helemaal geen probleem om magneetverf over te schilderen. Je kunt er bijna alles mee. De verf is bedoeld om over te schilderen en met de juiste magneten voor magneetverf heeft het geen invloed op het uiteindelijke resultaat. Het geeft zelfs meer mogelijkheden dan je al dacht. Want nu is iedere kleur die je wenst gewoon mogelijk. Voor magneetverf op de muur, gebruik je een gewone goede afwasbare latex. Deze kun je bij de betere Doe het Zelf-winkel en verfhandel in duizenden kleuren laten mengen. De kleur die jij het mooist vindt kan in een handomdraai voor je gemaakt worden.

En op hout? Ook geen probleem! Niet schuren, je kunt de verf er gewoon overheen aanbrengen. Neem hiervoor verf op waterbasis, die ook geschikt is voor hout.

Of misschien wil je er liever voor zorgen dat je ook met krijt op de magneetverf kunt tekenen en schrijven. Met schoolbordverf geen enkel probleem! Net als de kleine schat op de foto, die zoveel plezier heeft van de pas geleverde magneetjes uit onze webshop. Wist je dat we speciaal hiervoor complete verfpakketten hebben ontwikkeld, zodat je alles in huis hebt voor je magnetisch krijtbord? Kom maar kijken in de shop!

  • Magneetverf Magnificentpaint Verf Voor Magneten 0.5 Ltr
    22,9032,90 Ja, dit wil ik!
  • Alle Kleuren Schoolbord Verf
  • Magnetisch schoolbordverf pakket zwart met magneetverf en schoolbordenverf
  • badeendjes met neodymium magneet
    7,90 Ja, dit wil ik!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank