Shopping Cart

Zaterdag 17 december zijn wij extra geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Wacht niet te lang met het bestellen voor de kerstdagen. De bezorgdiensten hebben het erg druk!

Magneetverf en magneten

Magneten kopen, voor magneetjes moet je bij MagneetjesWinkel.nl zijn!

Wat je moet weten over magneetverf en magneten

Het is trendy en je komt het overal tegen: magneetverf. Maar er is ook veel twijfel bij klanten die bij ons graag magneten willen bestellen. Zijn de magneetjes wel geschikt voor gebruik op magneetverf?

Soms is die vraag ook ingegeven door een slechte ervaring. Magneetjes die zomaar weer naar beneden glijden of magneten die niet eens één papiertje vasthouden.

Wat is hier de oorzaak van? Ligt het aan de magneetverf, of ligt het aan de magneetjes? Hier het eerlijke antwoord.

Wat is magneetverf eigenlijk voor verf?

Magneetverf is een waterbasis verf. Je kunt het vergelijken met een dispersie muurverf. Hier wordt door de fabriek ijzerpoeder aan toegevoegd.

Doordat de verf een ijzerpoeder meegekregen heeft, is het in staat om magneten of magnetische voorwerpen aan zich te verbinden. Dit gebeurt dus door het magnetisch veld.

Is magneetverf sterk genoeg voor mijn magneten?

Dat is natuurlijk een belangrijke vraag. Want als je met magneetverf aan de slag gaat, wil je natuurlijk wel dat het goed werkt. Zeker als je een grotere muur met de verf gaat behandelen, omdat je een groot schoolbord of whiteboard wilt maken, wil je ook dat je er magneten op kunt gebruiken.

Soms is de eerste gedachte van klussers die merken dat de magneetjes niet goed werken, dat de magneetverf niet sterk genoeg is.

Eerlijk gezegd hoeft dat niet altijd de oorzaak te zijn. In de meeste gevallen zijn namelijk de gekochte magneten niet sterk genoeg.

Magneten zijn er in vele soorten, maten en kwaliteiten. Er zijn verschillende sterktes in magneten. De gewone ‘huis, tuin en keuken’ magneten zijn inderdaad in veel gevallen niet sterk genoeg.

Een voorbeeld daarvan zijn de souvenir-magneetjes, de typische magneetjes die je kunt kopen in cadeauwinkels, een souvenirshop of bij de meeste tijdschriftenwinkels.

Dit type magneet is vaak zwart of grijs. Deze magneetjes zijn eigenlijk ook niet bedoeld om iets vast te kunnen houden. Ze zijn meer voor de sier gemaakt.

Dit soort magneten zijn niet geschikt om te gebruiken op magneetverf en zullen er snel afvallen of naar beneden schuiven.

Gebruik Neodymium magneten

Het geheim. Neodymium magneten zijn de sterkste magneten die bestaan. Een sterkere magneet bestaat eenvoudigweg niet. Ze zijn in verschillende sterktes verkrijgbaar, afhankelijk van het Neodymium gehalte en de maat van de magneet. Neodymium magneten zijn dus bij uitstek geschikt voor gebruik op de wand of het oppervlakte dat je met de verf hebt behandeld. Als je dus te maken hebben met het probleem dat je magneten langzaam maar zeker naar beneden glijden, controleer dan eerst of je magneet wel sterk genoeg is. Gebruik je ferriet magneten, herkenbaar aan de zwarte kleur, dan kun je er zeker van zijn dat ze niet sterk genoeg zijn.

Mocht dit niet het probleem zijn, dan kan het natuurlijk ook best aan de magneetverf liggen. Maar ook dan is het goed om eerst te bekijken hoe je de verf hebt aangebracht.

Want de verf moet altijd in meerdere lagen aangebracht zijn. Eén laag is gewoon onvoldoende.

Dit komt door het ijzerpoeder, waar we het eerder over gehad hebben. Dat ijzerpoeder breng je vloeibaar aan. Dat moet in meerdere lagen gebeuren.

Zo bouw je laagdikte op. En een goede laagdikte heb je nodig om genoeg ijzerpoeder op het object aan te brengen. Te weinig ijzerpoeder zorgt voor een te schraal oppervlakte metaal. En je hebt natuurlijk wel een goede laag ijzerpoeder nodig om het effect van een metalen plaat na te kunnen bootsen.

Magneetverf kopen, waar let ik op?

Magneetverf MAGnificentPaint Verf voor Magneten 10

Natuurlijk zijn er ook verschillende kwaliteiten magneetverf in de winkels te koop. De bouwmarkt verkopen het vaak van een eigen merk. Zelfs de Action heeft het in het assortiment opgenomen.

Maar net zoals dat bij magneten geldt, ook in deze verf zijn er kwaliteitsverschillen. Hoe kun je het kaf van het koren scheiden?

Een goede magneetverf is niet goedkoop. Voor een goede kwaliteit magneetverf betaal je al snel 35 euro of meer.

ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank