Faq

Faq

Betalen en verzending (3)

Jazeker, je ontvangt automatisch een Track & Trace e-mail waarmee je met de code je bestelling kunt volgen. Voor zendingen onder de € 10,00 kan het zijn dat we geen Track & Trace code geven. Dit komt door de extra kosten en dat zou een bestelling extra duur maken. Om dat te voorkomen sturen we deze zendingen meestal per gewone briefpost.
Heb je geen Track & Trace ontvangen? Kijk dan eerst even in je spambox. Zie je de e-mail daar ook niet bij, neem dan gerust even contact met op. We sturen je dan de code handmatig nog even toe.
Wij verzenden via Fietskoeriers.nl, een CO² neutrale manier van verzenden. In veel steden in Nederland gaan sportieve fietskoeriers op speciale, snelle fietsen op pad om onze pakketjes te bezorgen. Woon je in het buitengebied of in een plaats waar er geen fietsende koerier beschikbaar is, dan bezorgd DHL milieuvriendelijk in CO² neutrale auto’s uw pakketje.
Betalen kan veilig via iDeal, creditcard, PayPal of vooruitbetalen via uw eigen bank. U kunt ook kiezen voor Klarna Achteraf-betalen, als u wilt betalen wanneer uw pakje bezorgd is. Bij vooruitbetalen via uw eigen bank wachten wij tot uw betaling bij onze betaalprovider Mollie aangekomen is. Wilt u gebruik maken voor achteraf betalen of PayPal, dan rekenen wij € 0,99 kosten, in verband met de verhoogde betaalkosten die wij hiervoor moeten afdragen.

Glasmagneetborden (1)

Een klein deel van de Neodymium magneten zijn geschikt voor het gebruik op glasmagneetborden. We hebben hiervoor een assortiment samengesteld met zeer zware Neodymium magneten, die geschikt zijn voor op magneetborden van glas. Hier kun je dit assortiment bekijken.

Magneetverf (3)

Voor op magneetverf kun je Neodymium magneten gebruiken. Vrijwel alle magneten zijn hiervoor geschikt, maar is wel afhankelijk voor het doel waar je ze voor gebruikt. Heb je een magneetbord gemaakt voor in de kinderkamer of de keuken, dan is het natuurlijk leuk om kleurrijke dessin-magneten te gebruiken. Je kunt hier ook een foto of een notitie mee vasthouden. Gaat er erom dat je meerdere blaadjes met magneten op het oppervlakte met magneetverf vast wilt houden, kijk dan eens bij alle sterke whiteboardmagneten.
Category: Magneetverf
Om ervoor te zorgen dat de magneten voldoende aantrekkingskracht op je oppervlakte hebben, moet je de magneetverf van Magnetic Paint in ieder geval in drie lagen aanbrengen. Maar het allerbeste kun je kijken hoeveel oppervlakte je hebt en berekenen hoeveel liter je nodig hebt. Want wanneer je zuinig bent en een dunnere laag aanbrengt, komt er ook minder ijzerstof op de ondergrond. Smeer dus echt de hoeveelheid verf die je nodig hebt voor het oppervlakte op je ondergrond. Zo voorkom je teleurstellingen.
Category: Magneetverf
Magneetverf is helaas niet geschikt voor een dergelijke toepassing. Dat heeft te maken met de sterkte van de verf, veel meer dan de sterkte van de magneethaak. Magneetverf is gemaakt van heel fijn metaalpoeder dat in de verf verwerkt is. Dat is niet te vergelijken met een metalen plaat als ondergrond, omdat het ijzerpoeder het metaalgehalte niet haalt, zoals volledig metaal dat natuurlijk doet. De haak zal dus niet genoeg gewicht aankunnen voor de zwaarte van de jas, ongeacht hoe sterk de haak ook is.
Maar er is, zo hebben wij hier zelf ondervonden, ook nog een ander probleem. We hebben op kantoor een magnetische muur gemaakt. Aan de zijkant van die muur staat bij ons het koffieapparaat en we hadden een sterke haakmagneet gebruikt voor de theedoek. Dat heeft haast geen gewicht, dus gaat qua zwaarte goed. Tot we op een ochtend de theedoek met haak op de grond vonden. Door de kracht van de magneet was de muurverf die we over de magneetverf hadden aangebracht, los geraakt.
Category: Magneetverf

Neodymium mageneten (2)

Wanneer een Neodymium magneet gelast wordt, gaat de kracht van de magneet snel achteruit. Neodymium magneten mogen niet heter worden dan 80 graden. Daarnaast is de kans zeer groot dat de magneten zullen versplinteren. Lassen van de magneten is dus niet mogelijk.
Neodymium smagneten zijn heel goed te  verlijmen. Je kunt hiervoor het beste Pattex Repair Gel gebruiken, die we ook in onze magneten webshop verkopen. Deze lijm gaat een ijzersterke verbinding aan met je magneet en het oppervlakte. Laat de lijm wel eerst minimaal 24 uur drogen voordat je de magneet belast.

Zelfklevende magneten (4)

De N35 magneten worden in paren geleverd. Maar let op: het aantal dat je ingeeft bij je bestelling is wel per stuk. Bestel je bijvoorbeeld 9 zelfklevende magneten, dan ontvang je 4 paren en 1 losse magneet.
Een paar wil zeggen dat je magneten ontvangt waarbij de kleeflaag wisselen op de pool is aangebracht. Hierdoor kun je twee magneetjes als sluiting gebruiken. De niet klevende kant zal naar elkaar toe kunnen trekken. Dat is handig als je de magneetjes bijvoorbeeld gebruikt als slotje op bijvoorbeeld een map.
De N52 zelfklevende magneetjes hebben we helaas niet in paren.
Het N-nummer (N35 of N52) zegt iets over de sterkte van de magneet. Hoe hoger het getal achter de N (van Neodymium), hoe sterker de magneet is. In bijna alle gevallen vermelden we ook de houdkracht erbij aan. Deze wordt berekend met behulp van het N-nummer in combinatie met een metalen plaat van 1 mm dik. Door verschillen in de dikte kan de werkelijke houdkracht ook altijd afwijken.
Wanneer je de zelfklevende magneten op een schone, droge en vetvrije ondergrond hebt geplakt, moet je deze verzwaren. Laat de lijm hierna goed met de ondergrond samensmelten. Hierbij geldt dat hoe langer je de verbinding met rust laat, hoe sterker de hechting wordt. Een droogtijd van 72 uur is zeker aan te raden, omdat de lijmverbinding dan heel gelijkmatig en sterk wordt.
Neodymium smagneten zijn heel goed te  verlijmen. Je kunt hiervoor het beste Pattex Repair Gel gebruiken, die we ook in onze magneten webshop verkopen. Deze lijm gaat een ijzersterke verbinding aan met je magneet en het oppervlakte. Laat de lijm wel eerst minimaal 24 uur drogen voordat je de magneet belast.

Load More