Shopping Cart

Zaterdag 17 december zijn wij extra geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Wacht niet te lang met het bestellen voor de kerstdagen. De bezorgdiensten hebben het erg druk!

Een magnetisch krijtbord maken

Magneten kopen, voor magneetjes moet je bij MagneetjesWinkel.nl zijn!

Wat is leuker dan je eigen magnetisch krijtbord te ontwerpen en zelf te maken? Met wat fantasie en creativiteit kun je jouw unieke magnetisch krijtbord maken dat natuurlijk handig is, maar ook nog eens een echte eye-catcher kan zijn.

Voor in de keuken of de kinderkamer, maar ook leuk voor in de woonkamer op de speelplek van de kinderen? Eigenlijk kan het in iedere ruimte in huis!

Hoe maak ik een magnetisch krijtbord?

Ben je goed in figuurzagen? Of heb je een handige decoupeerzaag waarmee je gemakkelijk mooie vormen kunt zagen? Dan kun je heel gemakkelijk een krijtbord ontwerpen in de vorm die je zelf bedenkt. En met de juiste hulpmiddelen en deze aanwijzingen is het een fluitje van een cent.

Met wat handigheid heb je voor je het weet jouw krijtbord opgehangen en kun je genieten van het handige plekje waar je notities op kunt hangen en wat op kunt schrijven. Of waar de kinderen naar hartenlust hun eigen creativiteit op kwijt kunnen.

In deze handleiding hebben we het over een magnetisch krijtbord. Maar je kunt natuurlijk ook een krijtbord maken zonder dat je het ook geschikt maakt voor magneetjes. Dan hoef je alleen het onderdeel over magneetverf over te slaan.

Wel is het natuurlijk leuk om dit toch mogelijk te maken. Het is misschien wat extra werk, maar als je ook leuke magneetjes kunt gebruiken is je krijtbord wel helemaal compleet!

De voorbereiding

Bedenk eerst wat je precies met het magnetisch krijtbord wilt gaan doen en hoe je het eruit wilt laten zien. Misschien wil je een vierkant krijtbord in een bepaalde kleur, of juist een figuur eruit zagen en dat in verschillende kleuren schilderen?

Alles is mogelijk en wat jij bedenkt kun je op deze manier zelf ontwerpen en maken. Het is handig om dit van tevoren te bepalen, zodat je weet welke hoeveelheid magneetverf je uiteindelijk nodig gaat hebben.

 

Magneetverf verfpakket voor magneetwand of magneetmuur Magnetic Paint The Magnetic Company

Als basismateriaal is MDF heel handig. Het is gemakkelijk te zagen en mooi glad en strak materiaal. Het beste kun je houtplaat nemen dat zo glad mogelijk is.

1) Grondverf aanbrengen

Als je het MDF in huis hebt en eventueel in de vorm die je wilt gebruiken hebt gezaagd, is het belangrijk dat je dit eerst goed schoonmaakt. Dit kan met thinner. Dit ontvet het MDF goed en zorgt ervoor dat er geen onthechting plaats vindt.

Let er op dat thinner heel ontvlambaar is. Als je een doek gebruikt, laat die dan eerst goed drogen. Als je deze in een prop in de vuilniszak gooit, dan kan het door het gebrek aan zuurstof spontaan ontbranden!

Na het ontvetten moet je eerst een grondverf aanbrengen om goede hechting te krijgen. Er zijn speciale grondverven te koop dat speciaal ontwikkeld is voor MDF. Ook kun je gewone grondverf gebruiken, maar dan is het nóg belangrijker dat je de vorige stap zorgvuldig doet.

Als de grondverf goed gedroogd is en je ziet dat het MDF nog doorschijnt, kun je het beste een tweede laag aanbrengen. MDF kan namelijk een behoorlijke zuiging hebben, waardoor een deel van de grondlaag in de ondergrond trekt.

2) Magneetverf op je magnetisch krijtbord aanbrengen

Wil je ervoor zorgen dat magneetjes te gebruiken zijn op je krijtbord? Dan breng je na de grondverf magneetverf aan in minimaal drie lagen. 

Voor een krijtbord is de kleine verpakking magneetverf die we verkopen vaak heel handig. Dit hangt af van de grootte van je magnetisch krijtbord. Met de 500 ml. magneetverf kun je een oppervlakte van ongeveer een halve vierkante meter drie maal behandelen. Dat is dus een bord van maximaal 50 cm x 50- cm.
Is het bord ongeveer een vierkante meter, dan is een liter magneetverf goedkoper.

Magneetverf MAGnificentPaint Verf voor Magnete

Wil je ervoor zorgen dat magneetjes te gebruiken zijn op je krijtbord? Dan breng je na de grondverf magneetverf aan in minimaal drie lagen.

Voor een krijtbord is de kleine verpakking magneetverf die we verkopen vaak heel handig. Dit hangt af van de grootte van je magnetisch krijtbord. Met de 250 ml. magneetverf kun je een oppervlakte van ongeveer een kwart vierkante meter drie maal behandelen. Dat is dus een bord van maximaal 25 cm x 25 cm. Is het bord ongeveer een vierkante meter, dan is een liter magneetverf goedkoper.

De magneetverf is overschilderbaar na 4 uur droogtijd. De verf is op waterbasis, dus je kunt je kwasten en rollers gewoon in water uitspoelen. Laat ook na de laatste laag magneetverf de verf minimaal 4 uur drogen.

Als je magneetjes gaat gebruiken lees dan ook even ons artikel over magneetverf en magneten. Zorg ervoor dat je de juiste magneetjes in huis hebt om ervoor te zorgen dat ze niet van je bord afvallen.

3) Krijtbordverf (schoolbordverf) aanbrengen

Dan is het alweer tijd voor de derde stap in het proces. Nu kun je de krijtbordverf gaan aanbrengen. Het beste is om deze schoolbordverf in twee lagen aan te brengen. Hiermee krijg je een goed beschrijfbaar krijtbord.

Het is beter om de twee lagen kruislings van elkaar aan te brengen. Dit klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het niet. Het betekent namelijk dat als je de eerste laag van boven naar beneden na rolt, de tweede laag van links naar rechts na gerold moet worden. Hiermee sluit de laag namelijk helemaal af. Dit maakt je krijtbord sterker en wat minder gevoelig voor slijtage. Als je krijt namelijk afveegt gaat de verf langzaam maar zeker ‘polijsten’.

Merk je na een tijd dat het krijt minder goed schrijft? Dan is het tijd om gewoon weer eens een nieuwe laag krijtverf aan te brengen.

Je magnetisch krijtbord is klaar!

Krijtbord Hexagon

Nu is je magnetisch krijtbord klaar voor gebruik en kun je het op de plek hangen.

Heb je een klein krijtbord gemaakt met MDF van ongeveer 3 mm dik? Dan kan het ook erg leuk zijn om aan de achterzijde een aantal zelfklevende magneten te bevestigen.

Zo kun je het krijtbord ook ophangen aan de koelkast!

We zijn benieuwd naar jouw creatie. Dat geeft ons ook weer nieuwe inspiratie!

 

We vinden het altijd heel leuk om te zien wat onze klanten met onze ideeën doen. Stuur dus een foto van je magnetisch krijtbord naar ons op.

Ons emailadres is klanten@magneetjeswinkel.nl.

Veel plezier!

Hier zijn onze klanten enthousiast over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank