Shopping Cart

Meest gestelde vragen (FAQ)

Veel gestelde vragen over het verloop van je bestelling

Alles over het bezorgen van je bestelling

Wij verwerken iedere werkdag de bestellingen die bij ons binnenkomen. Bestel je voor 18:00 uur, dan doen we ons uiterste best je bestellingen dezelfde dag aan de koerier mee te geven.

In de meeste gevallen is de levertijd één werkdag. Dat betekent dat wanneer je bestelling bij ons de deur uit is gegaan, je het de volgende dag in huis zou kunnen hebben. Dit is echter geen belofte die wij doen. We zijn hierin namelijk geheel afhankelijk van de bezorgdienst. In de Track & Trace e-mail die je ontvangt kun je de levertijd wel in de gaten houden, om te kijken wanneer de bezorgdienst de aflevering verwacht te doen.

Je ontvangt in principe altijd een Track en Trace-code. Er zijn een paar uitzonderingen: wanneer je bestelling onder de 10 euro is geweest of de magneetjes zijn heel klein en passen in een kleine envelop, dan ontvang je soms geen Track en Trace. In die gevallen proberen we de verzendkosten die betaalt namelijk zo laag mogelijk te houden.

Neem dan gewoon even contact met ons op. We gaan dan kijken of we je bestelling kunnen traceren. Wees niet ongerust, we lossen het altijd voor je op.

Het kan natuurlijk gebeuren dat we een fout maken. We zijn nou eenmaal ook maar mensen. Neem als je iets hebt ontvangen dat je niet besteld hebt, gewoon even contact met ons op. We lossen het graag met je op!

Veel gestelde vragen over retourneren

Lees hier alles over het retourneren van je bestelling

Bij MagneetjesWinkel zijn we heel zeker van onze zaak. We weten zeker dat je blij bent met je bestelling. Daarom geven we een heel ruime termijn waarbinnen je jouw bestelling weer aan ons terug mag sturen. De zichttermijn is daarom 90 dagen. Dit doen we omdat we eigenlijk ook gewoon maar heel weinig retouren krijgen. 

Wil je onverhoopt toch je bestelling retourneren? We doen er nooit moeilijk over. Je kunt je bestelling heel gemakkelijk hier aanmelden om te retourneren. Nadat we het formulier hebben ontvangen gaan we voor je aan de slag en ontvang je een persoonlijk e-mail met instructies.

Nee. De kosten voor het terugzenden van (een deel) van je bestelling nemen wij voor onze rekening.

Als je retour is ontvangen en is gecontroleerd, dan betalen we je als alles in orde is gebleken binnen twee werkdagen je aankoopbedrag aan je terug.

Stuur je de hele bestelling terug, dan ontvang je ook de betaalde verzendkosten van ons terug. Wanneer je een deel van de bestelling houdt, dan krijg je alleen het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen op je bankrekening terug.

Veel gestelde vragen over ons assortiment magneten

Neodymium magneten

Voor de sterkst verkrijgbare permanente magneten wordt neodymium gebruikt in de vorm van Nd2Fe14B. Neodymium wordt verder ook gebruikt in de glasindustrie (om glas te kleuren en Neodymiumzouten worden gebruikt om emaille te kleuren

Bij Neodymium magneten wordt de kracht van de magneet aangeduid met een letter (N) en een cijfer. Hoe hoger het cijfer, hoe meer kracht de magneet heeft. Het hoogst mogelijke cijfer is 52. Dit betekent dat een N52 nog een stuk sterker is dan een Neodymium magneet met de aanduiding N35.

Hier hebben wij een rekentool voor. Bij het uitrekenen van de trekkracht gaan we uit van de grootte van de magneet, de kracht en een metalen plaat van 1 cm dik. De omstandigheden thuis kunnen hier natuurlijk van afwijken. Vandaar dat aan deze trekkracht geen rechten ontleend kan worden.

Een Neodymium magneet kan heel veel kracht hebben. Daar moet je bij gebruik rekening mee houden. We hebben voor de Neodymium magneten een speciaal veiligheidsblad geschreven.

De BIG magnets zijn ontzettend sterk en hebben een enorme aantrekkingskracht. Verkeerd gebruik van deze magneten kan ervoor zorgen dat je vingers beschadigen. Gebruik veiligheidshandschoenen.

Nee, boren in Neodymium is niet mogelijk. De magneet zal hierdoor breken of brokkelen, maar belangrijker nog is dat het boorstof vrijwel zeker kan gaan ontbranden. Bewerk Neodymium dus nooit mechanisch.

Zeker bij de grotere sterke Neodymium magneet wil je in sommige gevallen de ondergrond beschermen tegen krassen. Wanneer een magneet glijdt of wanneer een heel sterke magneet van de ondergrond afgeschoven moet worden om te kunnen verwijderen, kan het handig zijn de onderzijde van de magneet te beschermen met tape. We adviseren hier eenvoudig schildertape (afplakband) voor te gebruiken. Deze plak je over de onderzijde (de kleefzijde) van de magneet. De randen snijdt of knip je netjes op maat, zodat het tape niet meer zichtbaar is wanneer de magneet op ondergrond vast zit. Dit is de meest handzame manier om de ondergrond te beschermen tegen krassen.

De trekkracht van een magneet is iets anders dan de schuifkracht. Als je wilt weten wat het verschil is, zodat je een goede keuze kunt maken, lees dan onze uitleg over de schuifkracht.

Een magneet in de buurt van je telefoon kan geen kwaad. Het belemmert niet je signaal of kan niet je telefoon beschadigen. Je kunt gerust telefoonhouders met een magneet gebruiken zonder je telefoon te beïnvloeden of onherstelbaar te beschadigen.

De meest sterke magneet is van Neodymium. In onze webshop vind je allerlei maten en vormen Neodymium sterke magneten. 

Veel gestelde vragen over magneten

Magneten

In een elektromagneet wordt het magnetische veld gecreëerd door elektrische stroom in een draadgewonden spoel en versterkt door een weekijzeren kern. Zodra je de stroom uitzet, verliest de weekijzeren kern zijn magnetisering.

Een permanente magneet is gemaakt van ferromagnetisch materiaal, dat wordt gemagnetiseerd door een sterk extern magnetisch veld. De grondstof dat wordt gebruikt behoudt een deel van zijn magnetisatie nadat het externe magnetische veld is uitgeschakeld.

De aantrekkingskracht tussen magneten is iets sterker dan de afstoting. Dat komt door de uitlijning van de moleculaire magneten in de magneet. 

Zowel de aantrekking als de afstoting van magneten nemen aanzienlijk af als de afstand tussen de magneten groter wordt.

De noordpool van een magneet is de kant die, wanneer de magneet vrij hangt, naar de magnetische noordpool van de aarde wijst.

Vragen over magneetvissen

Magneetvissen

Voor magneetvissen heb je potmagneten met een oog nodig. De geschikte vismagneten hebben verschillende houdkracht en groottes. De beginnende magneetvisser kan het beste beginnen met een kleine vismagneet. Ben je meer geoefend dan zijn er vismagneten tot honderden kilo’s te koop.

Veel gestelde vragen over magneetverf

Magneetverf

Magneetverf is altijd grijs. Dat komt door het ijzerpoeder dat door de verf vermengd is. Doordat dit poeder grijs is, kan de kleur van de verf niet worden aangepast.

Wel kan magneetverf uitstekend worden afgewerkt met een toplaag verf. Hiervoor kan je iedere kleur acrylverf (waterbasis verf) kiezen die je maar wilt.

Het principe is dat magneetverf in minstens drie lagen moet worden aangebracht, om magneten een goede hechting te geven. Met een liter verf kun je ongeveer 6 m² schilderen. Dit betekent dat uitgaande van de drie benodigde lagen met een liter 2 m² oppervlakte kan worden ontwikkeld. Voor een halve liter is dit 1 m² oppervlakte, drie maal behandeld en met een 2,5 liter kan 5 m² behandeld worden in drie lagen.

Magneetverf kan na vier uur droging een nieuwe laag krijgen. Na de laatste laag adviseren wij de verf 24 uur te laten drogen voordat je een topkleur aanbrengt.

Magneetverf kan overgeschilderd worden met iedere (muur)verf op waterbasis.

Over het maken van een magneetmuur hebben we een heel uitgebreid artikel geschreven. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het ontwerpen van een magneetmuur.

Sterke magneetverf met de juiste grondstoffen zorgt voor een beter resultaat. Bij MagneetjesWinkel hebben we onze eigen magneetverf ontwikkeld. Dit is een sterke magneetverf voor alle ondergronden en met een sterke houdkracht voor Neodymium magneten. Bekijk onze magneetverf hier.

ONZE WINKEL IN EDE

is maandag t/m vrijdag geopend zodat je onze magneten kunt ervaren.

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 25 euro binnen Nederland

GEMAKKELIJK RETOUR

binnen 90 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis en binnen NL.

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank