Veel gestelde vragen over ons assortiment magneten

Neodymium magneten

Bij Neodymium magneten wordt de kracht van de magneet aangeduid met een letter (N) en een cijfer. Hoe hoger het cijfer, hoe meer kracht de magneet heeft. Het hoogst mogelijke cijfer is 52. Dit betekent dat een N52 nog een stuk sterker is dan een Neodymium magneet met de aanduiding N35.

Hier hebben wij een rekentool voor. Bij het uitrekenen van de houdkracht gaan we uit van de grootte van de magneet, de kracht en een metalen plaat van 1 cm dik. De omstandigheden thuis kunnen hier natuurlijk van afwijken. Vandaar dat aan deze houdkracht geen rechten ontleend kan worden.

Een Neodymium magneet kan heel veel kracht hebben. Daar moet je bij gebruik rekening mee houden. We hebben voor de Neodymium magneten een speciaal veiligheidsblad geschreven.

De BIG magnets zijn ontzettend sterk en hebben een enorme aantrekkingskracht. Verkeerd gebruik van deze magneten kan ervoor zorgen dat je vingers beschadigen. Gebruik veiligheidshandschoenen.

Nee, boren in Neodymium is niet mogelijk. De magneet zal hierdoor breken of brokkelen, maar belangrijker nog is dat het boorstof vrijwel zeker kan gaan ontbranden. Bewerk Neodymium dus nooit mechanisch.

Zeker bij de grotere sterke Neodymium magneet wil je in sommige gevallen de ondergrond beschermen tegen krassen. Wanneer een magneet glijdt of wanneer een heel sterke magneet van de ondergrond afgeschoven moet worden om te kunnen verwijderen, kan het handig zijn de onderzijde van de magneet te beschermen met tape. We adviseren hier eenvoudig schildertape (afplakband) voor te gebruiken. Deze plak je over de onderzijde (de kleefzijde) van de magneet. De randen snijdt of knip je netjes op maat, zodat het tape niet meer zichtbaar is wanneer de magneet op ondergrond vast zit. Dit is de meest handzame manier om de ondergrond te beschermen tegen krassen.

Veel gestelde vragen over magneetverf

Magneetverf

Magneetverf is altijd grijs. Dat komt door het ijzerpoeder dat door de verf vermengd is. Doordat dit poeder grijs is, kan de kleur van de verf niet worden aangepast.

Wel kan magneetverf uitstekend worden afgewerkt met een toplaag verf. Hiervoor kan je iedere kleur acrylverf (waterbasis verf) kiezen die je maar wilt.

Het principe is dat magneetverf in minstens drie lagen moet worden aangebracht, om magneten een goede hechting te geven. Met een liter verf kun je ongeveer 6 m² schilderen. Dit betekent dat uitgaande van de drie benodigde lagen met een liter 2 m² oppervlakte kan worden ontwikkeld. Voor een halve liter is dit 1 m² oppervlakte, drie maal behandeld en met een 2,5 liter kan 5 m² behandeld worden in drie lagen.

Magneetverf kan na vier uur droging een nieuwe laag krijgen. Na de laatste laag adviseren wij de verf 24 uur te laten drogen voordat je een topkleur aanbrengt.

Magneetverf kan overgeschilderd worden met iedere (muur)verf op waterbasis.

Over het maken van een magneetmuur hebben we een heel uitgebreid artikel geschreven. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het ontwerpen van een magneetmuur.

KOM KIJKEN IN WAGENINGEN

om al onze magneten te kunnen zien en te ervaren. Wel eerst even bellen!

GRATIS VERZENDING

bij bestellingen vanaf 35 euro binnen Nederland

GRATIS RETOURNEREN

binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling bij je thuis

VEILIG BETALEN IN DE SHOP

via beveiligde verbindingen naar je bank